ВИТАМИНСКА БОМБА - Укусна крем чорба од сремуша (РЕЦЕПТ)
29.03.2023.
13:30
Коментари (0)
Једноставна припрема и још бољи укус.
Сремуш је дивљи лук чији је укус налик белом луку. Сремуш има широку примену у кулинарству, а може се јести и свеж у салати или као састојак за чорбе.
Како је сремуш јако здрав и пун витамина, а његова сезона је увелико у току, право је време за крем чорбу од сремуша.
Изненадни умор, свраб и учестало мокрење могу бити знаци ОПАСНОГ здравственог стања![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/03/29/untitled-3.jpg?itok=qsver0a3)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/03/29/untitled-3.jpg?itok=qsver0a3)
Изненадни умор, свраб и учестало мокрење могу бити знаци ОПАСНОГ здравственог стања
Све више младих добија мождани удар, због чега? На ове симптоме треба обратити пажњу![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/03/27/shutterstock_1477334066.jpg?itok=Cp9U1crk)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/03/27/shutterstock_1477334066.jpg?itok=Cp9U1crk)
Све више младих добија мождани удар, због чега? На ове симптоме треба обратити пажњу
Састојци:
- кашика маслиновог уља
- со
- зачин од сувог поврћа
- бибер
- 4 мања кромпира
- 1 главица црног лука
- веза сремуша
- мало млека или павлаке за кување
Припрема:
Продинстајте на маслиновом уљу лук, додајте коцкице кромпира и налијте воду кад омекша. Додајте суви зачин од поврћа и кувајте око 20 минута. На крају додајте везу сремуша и кувајте 2–3 минута. Све пресути у мултипрактик и испасирати. Умешати на крају мало млека или павлаке.
Пропржите на маслацу коцкице хлеба и сервирајте преко супе.