МУСАКА КАКВУ НИСТЕ ЈЕЛИ:Један састојак мења све, а бака зна тајну (ВИДЕО)
Морате је пробати!
Мусака је право традиционално јело, а многима омиљен ручак који воле и деца. Доносимо вам добро проверен рецепт искусне домаћице за још бољи укус мусаке.
Потребно је:
- 250 гр мл. меса
- 1 главица црнога лука
- Четири чена белог лука
- 50 грама суве сецкане сланине
- Уље
- Млевена паприка бибер суви зачин
- 500 гр кромпира
- 100 грама ренданог кацкаваља
- 2 јаја
- 100 мл. млека
- 2 касике киселе павлаке
ПУН МЕСЕЦ 5. ФЕБРУАРА ДОНОСИ ОБРТ - Овнови се ДОКАЗУЈУ, Водолије се окрећу БУДУЋНОСТИ, а једном знаку ће КОНАЧНО СВАНУТИ!
Смањује ПРЕКОМЕРАН СТРЕС и негује КОЖУ - Сви бенефити коришћења ЛАВАНДЕ од којих је један МАЛО ПОЗНАТ
Припрема:
На кругове исећи кромпир па додати мало уља и промешати. Половину кромпира поређати у подмазан плех. На уљу испржити исецкан црни лук и сланину, а кад се испржи додати наведене зачине . Половину кромпира поређати, а непржено млевено месо ставити преко, па додати испржен лук са зачинима преко тога и ставити други ред колутова кромпира. Прекрити фолијом и пећи у рерни на 220 степени Ц до 30 минута. Извадити из рерне, и прелити са умућеним јајима у која сте додали пола ренданог качкаваља, млеко и киселу павлаку.
На крају додати остатак ренданог качкаваља и вратити у рерну, те пећи још 30 минута да лепо зарумени.
Од ове мусаке мирише цела кућа и тако је доброг укуса, да је морате пробати обавезно. Пријатно!