Нанела је СМЕСУ од ДВА састојка на ДАСКУ за сечење која је била МАСНА и НЕПРИЈАТНО је мирисала!
Резултати су феноменални!
Најтежа места за чишћење у кухињи обично су фрижидер и рерна. Када треба да их очистите обично је то мукотрпан и посао који дуго траје.
Ипак, не треба да због тога занемарите и друге алате и делове кухиње које можда сматрате мање битним или чистијим. Многе домаћице занемарују разне површине и алате које су право легло бактерија па их само површно чисте, а прљавштина на њима и бактерије се скупљају временом.
Тако је и са пилером који користите за чишћење поврћа. Његово сечиво није равно већ испрекидано због чега се у овим неравнинама врло често скуплајју остатци поврћа који се сунђером не могу скинути. Зато је битно да за овакве алате који имају недоступна места, користите четку за прање судова.
Дакле поред сунђера за прање обавезно набавите четку која помаже да допрете до недоступних места и очистите све неравнине на ножу пилера. По потреби можете повремено оставити пилиер заједно са још неким ситнијим кухињским алатима да се прокува на лаганој ватри пар минута. Ово ће сигурно помоћи да се темељно очисти и да се наслаге од поврћа или воћа уклоне.
Поред овога се јако мало времена посвећује дасци за сечење, која је посебно подложна лепљењу масноћа у случају да је од пластике. Поред дертеџента, потребно је да даску очистите са мало соли и лимуновим соком.
Со поспите по дасци, а затим утрљајте со по дасци са једном половином лимуна. Нестаће све масноће и мириси које је тешко уклонити.
БОНУС ВИДЕО/Ана Николић једва стоји на ногама у кафани