Рецепт Ане Ивановић за НАЈСОЧНИЈЕ, НАЈМИРИСЊИЈЕ БОЖИЋНЕ МЕДЕЊАКЕ и то без брашна и шећера: Уопште не гоје!
24.12.2022.
15:50
Коментари (0)
Ускоро нас чекају празнични дани, уживање у новогдишњој декорацији, али и богатој трпези. У већини породица обичај је да се у данима пред Нову годину и Божић припремају божићни медењаци, а ако вас брину калорије ових укусних кексића и водите рачуна о линији, онда ће вас сигурно обрадовати рецепт за исте без шећера и брашна!
Рецепт је поделила наша прослављена тенисерка Ана Ивановић, а једва чекамо да и сами испробамо ове сочне, мирисне кексиће због којих не гризе савест.
ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ У НИКАД КРАЋЕМ ШОРТСУ: Показала ВИТКЕ НОГЕ и запалила мреже у изазовном стајлингу (ФОТО)![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/11/16/shutterstock_2221349655.jpg?itok=4KoupE1q)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/11/16/shutterstock_2221349655.jpg?itok=4KoupE1q)
ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ У НИКАД КРАЋЕМ ШОРТСУ: Показала ВИТКЕ НОГЕ и запалила мреже у изазовном стајлингу (ФОТО)
ЖЕНА УМРЛА ПОСЛЕ ОПЕРАЦИЈЕ СМАЊИВАЊА ГРУДИ У БЕОГРАДУ: Хематоми и ИНФЕКЦИЈЕ су само неки од ризика ОВАКВИХ захвата, доктори упозоравају на ЈЕДНО ![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/12/24/shutterstock_126422873.jpg?itok=ok55hFGe)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/12/24/shutterstock_126422873.jpg?itok=ok55hFGe)
ЖЕНА УМРЛА ПОСЛЕ ОПЕРАЦИЈЕ СМАЊИВАЊА ГРУДИ У БЕОГРАДУ: Хематоми и ИНФЕКЦИЈЕ су само неки од ризика ОВАКВИХ захвата, доктори упозоравају на ЈЕДНО
"Испробајте овај невероватни рецепт за божићне колачиће и јавите ми да ли сте уживали у њимам колико и моја породица и ја", написала је Ана уз фотографију својих колачића.
Потребни састојци:
- 300 г банана
- 160 мл бадемовог млека
- 100 г тахинија (од ољуштених семенки сусама)
- 2 кашичице јабуковаче (цидера од јабуке)
- 110 г меда (или мање по укусу)
- 1 кашичица чистог екстракта ваниле
- 240 г овсених пахуљица
- 50 г бадемовог брашна (самлевених бланшираних бадема)
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 кашичице соли
Припрема:
- Загрејте рерну на 180 степени.
- Помешајте банану, млеко, тахини, јабуковачу, мед и екстракт ваниле док смеса не постане глатка.
- Додајте све преостале састојке осим овсених пахуљица и ручно умутите.
- У блендеру измиксајте овсене пахуљице све док не добијете брашно од њих, па додајте у претходно припремљену смесу и добро измешајте.
- Сипајте смесу у жељене калупе за божићне колачиће, па их ставите у плех премазан путером.
- Пеците око 25 минута, па оставите колачиће да одстоје и охладе се ван рерне.
- Поспите шећером у праху и уживајте.