Ево ЗАШТО вам тесто НИЈЕ НАРАСЛО - Једна грешка је кључна, а ОВАКО га можете СПАСИТИ!
Неколико фактора утиче на раст теста.
Свака домаћица може да направи права чуда са добро умешеним тестом. Нека од најукуснијих јела у свету кулинарства се праве са њим - од ваздушастих француских кроасана до традиционалне погаче. Међутим, како бисте га добро умесили треба да поседујете одређена знања и вештине.
Најнепријатнији тренутак је када се тесто не нарасте.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/02/21/profimedia-0504435692.jpg?itok=EPMBoZhs)
Шта се сматра ВИСОКОМ ТЕМПЕРАТУРОМ, и у којим случајевима је ТРЕБА СКИДАТИ, а у којим НЕ?
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/02/24/madona1.jpg?itok=OZBL5d1S)
ГОТВО ЈЕ! Мадона раскинула са 40 ГОДИНА МЛАЂИМ дечком, главни кривац за крах љубави је ОВА СИТУАЦИЈА!
На то утиче доста фактора, као што је неодговарајућа температура производа, уништили сте структуру квасца, тј. нисте га убацили са одговарајућим производима, неодговарајућа температура у кухињи...
Ево шта можете да урадите како бисте спасили тесто које није нарасло:
У тесто додајте једно јаје и поново га умесите. Оно има способност да врати одговрајућу конзистенцију теста. Обавезно тесто пребаците на одговарајућу темепратуру, ако треба на хладно у фрижидер или ако треба на топло, онда неко место у стану где је топло. Ако је потребно додајте и још мало брашна.
Ако не желите поново да га умесите, немојте га бацати, него покушајте да направите тесто за пицу или неко мини пециво.