Октобар је месец за припрему зимнице, а могло би се рећи да је ајвар симбол зимнице. Иако је наравно много лакше купити у самопослузи теглу кад год вам се приједе, тај ајвар никако не може да парира домаћем.
Ипак, уколико пратите традиционални рецепт који сте наследили од својих бака, а припрема овог намаза вам ипак не успева у потпуности, проверите да ли правите неку од следећих грешака.
СПАС У ПОСЛЕДЊИ ЧАС! Не дозволите да вам се пред излазак деси пех који може да вам поквари вече!
СПАС У ПОСЛЕДЊИ ЧАС! Не дозволите да вам се пред излазак деси пех који може да вам поквари вече!
РОЂЕНИ ПРОКЛЕТИ! Људи са овом КРВНОМ ГРУПОМ су универзални донори, а ако њима треба помоћ шансе да преживе су МИНИМАЛНЕ
РОЂЕНИ ПРОКЛЕТИ! Људи са овом КРВНОМ ГРУПОМ су универзални донори, а ако њима треба помоћ шансе да преживе су МИНИМАЛНЕ
ХИТНО КОД ЛЕКАРА! Осам СИМПТОМА МЕНИНГИТИСА код деце, ако препознате четврти, одмах РЕАГУЈТЕ!
ХИТНО КОД ЛЕКАРА! Осам СИМПТОМА МЕНИНГИТИСА код деце, ако препознате четврти, одмах РЕАГУЈТЕ!
Поштујте ових пет савета, и добићете идеалан резултат!
Никако немојте да прескочите љушћење
Обавезно морате да ољуштите све паприке и патлиџане. Уколико то обавите аљкаво, видеће се на коначном резултату.
Одстраните и семенке
Све у свему, главни састојак за спремање ајвара јесте стрпљење. Одстраните већину семенки из паприке кашиком.
Ако то будете радили тако што испирате паприку, цеђење истих ће вам одузети превише времена.
Одабир патлиџана
Они који стављају патлиџан у ајвар, боље би било да бирају зреле и твдре примерке, јер су они мање горки.
Не можете да скратите процес мешања
Најтежи део спремања ајвара јесте дуготрајно и напорно мешање. Колико год да вас замара никако немојте да скратите тај процес. Равномерно мешање је основна тајна доброг ајвара који никако не прашта површност.
Уместо динстања, испеците паприке
Печење паприка је боље из разлога што им даје посебан укус, који не можете да постигнете уколико се одлучите за динстање истих.
Пазите да вам паприке и патлиџани не изгоре
Нормално је да кора, односно „кожица“ паприке поцрни, али морате да водите рачуна о томе да вам „месо“ поврћа не изгори. Пажљиво пратите процес печења и скидајте поврће са ватре на време.
ОВА ФОТКА ИЗ 2005. СЛУТИЛА МРАЧНУ СУДБИНУ Детаљ на ЊОЈ су игнорисали, а данас ће је коштати ЖИВОТА
ОВА ФОТКА ИЗ 2005. СЛУТИЛА МРАЧНУ СУДБИНУ Детаљ на ЊОЈ су игнорисали, а данас ће је коштати ЖИВОТА