Да вам есцајг буде као нов: Трикови које су користиле наше баке биће вам од велике користи
Брзо и лако.
У домаћинству користите превише детерџената и хемијских средстава за чишћење и тиме и угрожавате здравље. Зато би требало да сведете на минимум њихову употребу и замените их их еко средствима из ваше кухиње.
Мушкарци су управо добили ОДЛИЧАН РАЗЛОГ да више помажу у кућним пословима!
Ово је један рецепт за чишћење есцајга који су користиле некада наше баке и потпуно је природан.
Напуните посуду топлом водом и сирћетом, па у њу ставите прибор за јело. Оставите да стоји пола сата, затим га сунђером истрљајте и осушите крпом. Прибор за јело опет ће добити онај стари сјај.
Оно на шта треба да обратите пажњу је да је сирће изузетно јако и може уништити метал. Да бисте то спречили немојте претеривати са сирћетом.
Од велике је помоћи и сода бикарбона. У том случају загрејте воду у већем лонцу, додајте соду бикарбону и потопите посуђе. Ако користите хладну воду, предмете у њој оставите неколико сати. Старом четкицом за зубе уклоните нечистоћу са мање доступних делова.
ПРОБЛЕМ РЕШЕН! ЗАПРЉАНУ ПЕГЛУ можете очистити за само пар минута, без оштећења
Такође, у исту сврху можете користити и јестиво уље и кухињску со. Црне мрље на прибору за јело могу се истрљати и соком од лимуна и мало соде бикарбоне, али и пастом за зубе.
Вода у којој се кувао кромпир такође може бити од помоћи. Процедите воду кроз сито и додаје мало сирћета. Потопите есцајг па сунђером или меканом четком уклоните трагове оксидације.
Без обзира који рецепт да одаберете, важно је да есцајг добро осушите.