ОВО НИ КУВАРИ НЕ ЗНАЈУ! Ево како ОДМРЗНУТИ МЕСО за само пар минута - треба вам само 1 састојак
Прастари и давно заборављени трик за одмрзавање залеђеног меса, нешто најбоље што ћете чути!
Да би се одмрзнуо чак и мали комад меса, потребно је да прође најмање два, три сата. Поступак можете убразати употребом микроталасне, али постоји и негативна страна. Неретко се дешава да се месо по површини већ мало скува, а да изнутра остане залеђено.
Међутим, постоји један практично заборављен трик који су користиле наше баке, а који знатно убрзава одмрзавање меса.
За само 10 минута, намирница ће већ бити спреман за припрему. Потребно је да у топлој води, мало изнад собне температуре (око 40-45 степени Ц), растворите кашику обичног шећера и у њу ставите комад меса који желите да одмрзнете.
Веома је битно да месо претходно извадите из кесице, фолије, или већ у чему сте га чували. Дакле, "голо" месо потопите и само гледајте шта се дешава....
За само 10 минута ћете веома лако моћи да га исечете на комаде жељене величине - биће одмрзнуто!
Бонус је и што ће му шећер мало побољшати укус и учинити га богатијим и занимљивијим. Заправо, захваљујући шећеру оно је постало меко, нежно, ада је притом у потпуности задржало текстуру и свој укус.
Пробајте и јавите нам како вам се допао трик!