Савршена УЖИЧКА КОМПЛЕТ ЛЕПИЊА! Ево као да ПРИПРЕМИШ овај СПЕЦИЈАЛИТЕТ код куће!
Ако очекујеш госте на вечери, идеална прилика за пријатно изненађење!
Уколико уживате у једном од најпопуларнијих рецепата наше националне кухиње, а реч је о комплет лепињи, доносимо вам рецепт како да припремите савршену код куће.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/10/21/screenshot_from_2020-10-21_11-23-38.jpg?itok=BdzlRBJQ)
ПРЕБРАНАЦ КОЈИ НЕМА КОНКУРЕНЦИЈУ! Припремите традиционални српски ручак без грешке (РЕЦЕПТ)
За тесто замесити брашно и со.У млаку воду помешати квасац и шећер и пустити да надође.У брашно додати уље и надошли квасац.Оставити на топлом да надође.Поделити тесто на 4 дела и од сваког направити лепиње.Пећи на подмазаном плеху на 250 па смањити на 200 око 20 минута.Печене оставити мало прекривене крпом да омекшају.
Сваку лепињу пресеци на пола.Доњи део намазати кајмаком и умућеним јајетом(на сваку лепињу по једно јаје). Запећи у рерни(док се јаје не запече). Извадити из рерне, ставити претоп па поклопити горњим делом лепиње.
Претоп је сос од печења прасета а у Ужицу може и да се купи али рецимо у Врању не.
Састојци за тесто:
- 500гр брашна
- 250мл млаке воде
- 3 кашике уља
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице шећера
- 1 квасац
Фил:
- 200гр кајмака
- 4 јаја
- претоп
За претоп можете искористити и мочу у којој стет претходно испржили или испекли месо.