СМРШАЈТЕ уз помоћ МИРОЂИЈЕ! Додајте је у ЈЕЛА и очекујте ЧУДА!
Не заборавите да с времена на време јело зачините мирођијом.
Мирођија је зачин из породице биљака у које спадају ловоров лист, першун и кумин.
Овај традиционални додатак позитивно делује на пробаву, јача имуни систем, спречава несаницу, смирује штуцање, елиминише непријатан задах, регулише менструацију и ублажава реуматске болове.
Мирођија повољно утиче и на губљење килограма. Струка каже да зачинске биљке углавном подстичу апетит, а тек се понеке могу користити и за мршављење.
Мирођија се ради бољег укуса често ставља у супе и чорбе, које углавном нису калоричне и повољно утичу на рад органа за варење. Течности и минералне материје које су потребне организму се често уносе управо путем супа и чорби, а осим тога у њима се обавезно налази и разно поврће, што је основа сваке добре дијете.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2017/02/18/kuca.jpg?itok=29R4ASXL)
Ову БИЉКУ би требало да има свака КУЋА у Србији, а ево и ЗБОГ ЧЕГА!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/07/13/profimedia-0345485332.jpg?itok=Acy_GUGP)
ОВО ВОЋЕ ЧИСТИ ОРГАНИЗАМ ОД ТОКСИНА! У Кини се сматра симболом бесмртности, а помаже и у борби против целулита
Свежа мирођија побољшава укус зеленој салати, као и салати од парадајза и краставаца, а одлично иде и као прилог уз све врсте речних и морских риба.
Мирођија се може конзумирати и у облику чајева. Она не садржи холестерол, али богата је дијететским влакнима и антиоксидантима који регулишу нивое холестерола у крви. Поред минерала (калцијум, манган и гвожђе), мирођија је богата и многим витаминима неопходним за добро здравље као што су фолна киселина, ниацин, рибофлавин, витамин А, витамин Ц и други. Мирођија има и антибактеријска својства.
Мирођија има и антибактеријска својства.