НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА СЛАВСКОГ ШАРАНА! Када бирате рибу, ОВО морате да знате!
Лако, а преукусно.
Сезона слава је почела, а славска трпеза незамислива је без рибе. Пронашли смо одличан рецепт за славског шарана, несвакидашњи и мало егзотичан, а уз њега ћемо вам открити и како да изаберете добру рибу.
Шаран је најзаступљенија риба у Србији, али је често дискриминисан због неконтролисане понуде, порекла и начина производње, због лошег квалитета воде и исхране. Неретко је и начин дистрибуције и продаје шарана на изузетно лошем нивоу, што такође негативно утиче на здравље шарана, а самим тим и на његов квалитет.
ХРОНО ПЛОЧИЦЕ ЗА 2О МИНУТА! Здрав оброк на корак од вас!
Зато је важно да увек, али баш увек питате за порекло рибе коју купујете!
"Био фисх шаран", који је одличан избор за рецепт који следи, производи се од најквалитетније једногодишње и двогодишње рибље млађи, у затвореном систему, напајаном водом из бунара, без утицаја загађења из површинских вода, под надзором најбољих стручњака. Чистоћа тог шарана гарантована је контролом воде коју споводе надлежне државне институције. Куриозитет је да је исхрана биљног порекла, без ГМО састојака, са строго контролисаним количинама протеина, масти и осталих неопходних састојака коју производи Ветеринарски завод из Суботице.
То је живахна млада риба изузетних квалитета и кондиције, тежине од 2,2 до 3,5 кг. Црвено месо одличне текстуре и мириса, изузетно малог процента масноће у ткивима и укуса препуног сласти, који нећете брзо заборавити.
Пошто сте пазарили шарана за своју гозбу (можете га наћи у "Роди" где је већ припремљено све štto је домаћинима и гостима потребно за славу), на реду је рецепт који ће одушевити непца сваког ко проба ову преукусну делицију.
НИ ИТАЛИЈА, НИ ФРАНЦУСКА... У ОВОЈ земљи се једе НАЈБОЉИ ХЛЕБ на свету! Имају преко 25 врста!
ПОТРЕБНО ЈЕ:
- шаран од 1 кг,
- 250 г црног лука,
- шака обарених и очишћених бадема,
- мало белог вина,
- кора једног лимуна,
- бибер,
- со
ПРИПРЕМА:
Очишћеног шарана исеците на мање комаде и посолите. Црни лук ситно исецкајте, па додајте мало лимунове коре, бибера и на листиће сечене бадеме. Посолите и додајте комаде рибе. Прелијте с мало белог вина и воде и кувајте док риба не омекша.
Пријатно и срећна слава!
КОНАЧНО МОЖЕТЕ ДА ОДАХНЕТЕ! Ево како да на УЛТРА БРЗ начин савладате муке око чишћења нара! (ВИДЕО)