РЕЦЕПТ КОЈИ ЈЕ ПОСТАО ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ: Имате ли идеју како се прави ХРВАТСКА САРМА?
Занимљиво, нема шта...
Сарму својатају сви народи бивше Југославије, па и шире, али појединци су отишли толико далеко да пошто-пото покушавају да направе своју националну верзију тог јела.
Она је направила скандал 20. века, а данас изгледа моћније него икада. Да ли је се сећате?
Сарма је култно јело на овим просторима, а зимско време је "ударни термин" за овај специјалитет. Појединци су отишли толико далеко да пошто-пото покушавају да направе своју националну верзију тог јела.
ПО НЕШТО ЗА СВАКОГА: РЕЦЕПТ за 3 савршено топла НАПИТКА за хладне и зимске дане!
Најдаље је, чини се, отишла једна куварица из Хрватске, која у сарму ставља — хрватско месо.
Наиме, и мала деца знају да се овај специјалитет прави од млевеног меса. Неки воле јунетину, неки свињетину, а најбоља је када се та два меса комбинују. Ипак, ова домаћица је направила велики искорак и по том питању, па је чак и месу доделила националност.
По њеном рецепту за сарму се користе хрватска свињетина и хрватска јунетина! Међу састојцима се налази и један локални — вараждинско зеље — али њега можемо да подведемо под локалпатриотизам.
Додуше, остало је нејасно које су националности остали састојци, попут сланине, лука, куваног парадајз