Шпагете, најбоља врста тестенине за месне умаке, једноставне су за кување, па опет понекад не испадну добро јер вероватно правите неку од ситних грешака, а да нисте тога ни свесни.
Пратите ових неколико корака током кувања и увек ће, гарантовано, испасти савршене.
Паста / Извор: Профимедиа
Користите довољно велики лонац. Многи већ греше на овом делу, па узму премали лонац за кување ове дугачке тестенине којој треба доста простора како би се равномерно скувала.
Посолите воду у којој кувате, али не претерујте! Овај корак је битан, али имајте меру. Тестенина не би требало бити превише слана јер кад се споји са умаком који сте претходно већ зачинили.
Ових 7 навика често понављамо, а могу нам УНИШТИТИ БУБРЕГЕ
Немојте ломити шпагете. Овај корак неће направити неку драстичну промену, али поента је кувати шпагете савршено, како то раде професионални кувари, зар не? Немојте их онда ломити напола.
Немојте их прекувати. Свако паковање тестенине има ознаку са временом које је потребно да се тестенина скува – ал денте.
Ако је још увек само мало тврда, искључите ватру и оставите је у води минут до два, па процедите.
Масноћу додајете на крају. Задњи корак, баш пре него што је тестенина спремна за послуживање, додајте масноћу. Кашичицу или две маслаца, пар капи маслиновог уља и шака пармезана - можете ставити све или само оне састојке које преферирате.