Направи ШПАГЕТЕ ПРЕМА ОВОМ УПУТСТВУ и увек ће испасти САВРШЕНЕ!
29.01.2021.
20:20
Коментари (0)
Узивајте у омиљеном јелу уз помоћ малих трикова.
Шпагете, најбоља врста тестенине за месне умаке, једноставне су за кување, па опет понекад не испадну добро јер вероватно правите неку од ситних грешака, а да нисте тога ни свесни.
Пратите ових неколико корака током кувања и увек ће, гарантовано, испасти савршене.
Користите довољно велики лонац. Многи већ греше на овом делу, па узму премали лонац за кување ове дугачке тестенине којој треба доста простора како би се равномерно скувала.
Посолите воду у којој кувате, али не претерујте! Овај корак је битан, али имајте меру. Тестенина не би требало бити превише слана јер кад се споји са умаком који сте претходно већ зачинили.
Докторка упозорава: Узимате ВИТАМИН Д? Пазите се, превелика количина може довести до ОЗБИЉНИХ ПРОБЛЕМА!
Докторка упозорава: Узимате ВИТАМИН Д? Пазите се, превелика количина може довести до ОЗБИЉНИХ ПРОБЛЕМА!
ТАЈНЕ СУШИЈА: Боље га је јести РУКАМА него уз помоћ ШТАПИЋА - Ево због чега
ТАЈНЕ СУШИЈА: Боље га је јести РУКАМА него уз помоћ ШТАПИЋА - Ево због чега
Ових 7 навика често понављамо, а могу нам УНИШТИТИ БУБРЕГЕ
Ових 7 навика често понављамо, а могу нам УНИШТИТИ БУБРЕГЕ
Немојте ломити шпагете. Овај корак неће направити неку драстичну промену, али поента је кувати шпагете савршено, како то раде професионални кувари, зар не? Немојте их онда ломити напола.
Немојте их прекувати. Свако паковање тестенине има ознаку са временом које је потребно да се тестенина скува – ал денте.
Ако је још увек само мало тврда, искључите ватру и оставите је у води минут до два, па процедите.
Масноћу додајете на крају. Задњи корак, баш пре него што је тестенина спремна за послуживање, додајте масноћу. Кашичицу или две маслаца, пар капи маслиновог уља и шака пармезана - можете ставити све или само оне састојке које преферирате.