СВЕ ЗАБЛУДЕ О ЈАБУКОВОМ СИРЋЕТУ! Уопште није тако ЗДРАВО као што те УВЕРАВАЈУ!
Истина?
Јабуково сирће се вековима користи у многе сврхе, а приписују му се бројне здравствене погодности због којих све више људи посеже за његовим конзумирањем. Тврди се да решава многе здравствене проблеме, као што је дијабетес, кардиоваскуларне болести. Осим тога, верује се да помаже у борби са вишком килограма.
Јача имунолошки систем
Редовна употреба побољшава здравље јер садржи антиоксидансе који смањују ризик од хроничних болести попут оних кардиоваскуларних, дијабетеса, рака и смањења когнитивних функција. Јабуково сирће се добија додавањем бактеријских култура и квасца соку од јабука. Током прераде део корисних антиоксиданаса се губи, а тешко је утврдити колико их има у јабуковом сирћету. Стога, бољи избор вам је унос антиоксиданаса кроз махунарке, орашасте плодове или разне семенке, чија је добробит доказана. Јабуково сирће користите као додатак салати или за маринирање меса.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/10/02/tajland_33_0.jpg?itok=8Vlf__Su)
ЛЕТОВАЊЕ ЗИМИ НА ТАЈЛАНДУ, КУБИ ИЛИ У МЕКСИКУ: Егзотика и прелепе плаже, а цене су МНОГО НИЖЕ него што мислите
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/05/15/masaza-lica.jpg?itok=VJI7Z1Tu)
Једноставан, а добар трик: Смирите иритације на кожи и учините је блиставом! Потребан вам је само чај!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/07/06/profimedia-0145787638.jpg?itok=Lq1TJBiw)
БУНДЕВА ЈЕ ВЕОМА ЛЕКОВИТА, али ако се користи на прави начин: Један погрешан корак и ПОСТАЈЕ ОТРОВ
Помаже у пробављању угљено хидрата
Гутање јабуковог сирћета да би се уживало у лошим угљено хиратима није паметна прехрамбена навика. Мање истраживање з 2006. године показало је позитиван утицај јабуковог сирћета на ограничавање негативних учинака оброка с високим уделом угљено хидрата и високог гликемијског индекса. Међутим, требало би да избегавате прерађене угљено хидрате. Више користи за здравље имаћете ако бирате поврће, воће, целовите житарице, махунарке и млечне производе с ниским уделом масти, без обзира пијете ли уз то јабуково сирће или не.
Уништава масноће
Научне студије показују да је јабукова киселина из сирћета корисна за смањење настанка масти у јетри и регулисању укупног нивоа холестерола у крви. То ипак не значи да ће се умакањем меса прженог у дубоком уљу у јабуково сирће десити чудо. Иако су истраживања обећавајућа, избегавање пржене и масне хране бољи је начин за смањење холестерола, те побољшавање општег здравственог стања.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2015/12/24/profimedia-0138471953.jpg?itok=jXhgnq7q)
ПРАЊЕ РУКУ ОБАВЕЗНО: Ево шта све МОРАТЕ испоштовати да бисте се ЗАШТИТИЛИ од вируса!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/125/mleko.jpg?itok=PUk75aVj)
ЗДРАВЉЕ НА УСТА УЛАЗИ: Зашто бисте требали чешће да пијете КОЗИЈЕ МЛЕКО!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/09/30/naslovna_0.jpg?itok=IcxbjXZF)
Мистерија ПРАВИЛНОГ шминкања КОНАЧНО је откривена! Ево шта се прво наноси на лице!
Снижава ниво шећера у крви
Истраживања обећавају, али још је прерано да бисте се коцкали са здрављем. Јабукова киселина повезана је с благим смањењем вршних нивоа шећера у крви након оброка. Верује се да би разлог могао бити својство сирћетне киселине да успорава пролазак хране кроз пробавни тракт или да смањује активност ензима који пробављају угљено хидрате. Проблем је у томе што се ово истраживање ослања на специфичну популацију, мали узорак мишева, а не на људе.