СПОЈ НЕСПОЈИВОГ! Ово је РЕЦЕПТ за најслађи ТУРСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ, а ево које МЕСО је његов саставни део
Ово морате пробати!
Држава Турска је веома позната по својим слатким специјалитетима као што су баклаве, кавурме, тулумбе, халва и многи други.
Међутим, сам процес прављења ових посластица изискује микс најразличитијих састојака. На пример, веровали или не, у традиционалне турске баклаве се ставља кајмак у комбинацији са пистаћима и орасима.
Једноставно УКЛОНИТЕ РЂУ с металних предмета: Само намажите ова ДВА САСТОЈКА и одушевићете се
НУТРИЦИОНИСТА ОТКРИВА: Овај ЧАЈ НАЈБРЖЕ ДЕЛУЈЕ, помаже код избацивања ВИШКА ТЕЧНОСТИ из организма
ОБЛОГА КОЈА ЧИНИ ЧУДА: Отклања ГЛАВОБОЉУ и нормализује крвни притисак за НЕКОЛИКО МИНУТА
Такође, турска кухиња је позната по веома интензивним укусима, презачињеним јелима и преслатким слаткишима.
Међутим, оно што сигурно нисте знали јесте рецепт за традиционални турски пудинг, који се прави од пилећих прса. Да, добро сте прочитали пудинг од пилећих прса!
Шта вам је све потребно за овај невероватно слатки пудинг?
- 1/2 свеже пилећих прса
- 1л млека
- 1/3 шоље кукурузног скроба
- 1/3 шоље брашна од белог пиринча
- 1 шоља шећера
- 1 кашика екстракта ваниле
- 2 шоље воде
Припрема
- Прво, пилетину ставите у лончић са поклопцем са довољно воде да га прекрије. Прокувајте воду и добро скувајте само месо - пилетину.
- Извадите кувану пилетину и ставите је у посуду. Месо раздвојите прстима на ситне траке. Наставите да крчкате пилетину што је могуће финије. За помоћ можете користити виљушку. То би требало бити лако ако се пилетина добро скува.
- Насецкану пилетину ставите у фину жичану цедиљку и трљајте је под хладном водом неколико минута. Утрљајте комадиће пилетине у цедиљку док га исперете руком или дрвеном кашиком.
- Затим припремите посуду са хладном водом. Ставите цедиљку преко ње и потопите исецкану пилетину око 20 минута. Оцедите га у цедиљци и поновите овај поступак четири или пет пута.
- Шести пут ставите цедиљку у посуду са хладном водом и ставите све у фрижидер и оставите преко ноћи. Следећег јутра, оцедите га, исперите још неколико пута под текућом хладном водом, а затим исечену пилетину у потпуности исцедите, исцедите додатну воду и оставите је на страну.
- У већу посуду ставите млеко и кувајте неколико минута. Затим додајте исечену пилетину у млеко и мешајте је ручним миксером два или три пута док не постане сасвим глатко. Вратите лончић са поклопцем на ватру и наставите да је кувате још око 20 минута, непрестано мешајући.
У посебној посуди умутите кукурузни скроб, пиринчано брашно и око две шоље воде док не постане глатко. Уклоните млеко са ватре. Помоћу жице за лупање шлага претворите скроб врло финим током у млеко.
Једном када се сав скроб укува, вратите лончић поново на топлоту и доведите га до температуре кључања уз стално мешање. Кувајте на овај начин још око пет минута, док се не почне згушњавати.
На крају умешајте шећер и ванилу и кувајте их још 15 минута. Због тога би пудинг требао постати толико густ да га више не можете мешати. Користите стражњу страну дрвене кашике да „ударите“ површину како би се маса померала док се кува.
Влажно дно и странице плитког стакленог лежишта. Правоугаона тепсија пећнице добро функционише. Излијте пудинг у влажну посуду и оставите да се охлади до собне температуре. Покријте га пластичном фолијом и ставите у хладњак око шест сати.
Можете изрезати пудинг или га извадити великом кашиком. Сваку порцију пре послуживања поспите мало са цимета.
Ако сте прескочили неки од корака, ОВДЕ можете погледати видео како се спрема ова феноменална посластица.