Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Бившој Задругарки муж УМРО ОД ГЛАДИ, само дан након концерта ИЗГУБИЛА БЕБУ - Спекулисало се да је ЈУРЕ ЗЕЛЕНАШИ, песме Снежане Мишковић Викторије и данас се слушају

01.01.2024. 09:03
zadruga
задруга / Извор: Фото: Youtube printscreen/Zadruga official

Певачица Снежана Мишковић Викторија након учешћа у ријалитију "Задруга", повукла се из јавног живота, а мало ко зна да је она раније водила изузетно буран живот. Каријеру је започела у Аскама, а затим је водила састав по имену Викторија. У њеној светлој каријери три пута је проглашавана за певачицу године, а њене песме и дан данас се певају.

Снежана Мишковић је српска рок певачица чије је уметничко име Викторија. Важи за једну од најпопуларнијих рок певачица у региону и легенду југословенског рока.  Рођена је 19. децембра 1958. године у општини Вучитрн која се налази на Косову и Метохији.

Детињство је провела на Косову, отац и мајка су јој били просветни радници. Са четири године свирала је хармонику на калдрми Косовске Митровице и сањала о томе да дође у Београд и пева рокенрол. Последњих година била је изолована из јавног живота.

Карлеуша и Наташа Беквалац бирају МИНИМАЛИСТИЧКУ ЕЛЕГАНЦИЈУ у декорисању јелке - Тихи ЛУКСУЗ обара с ногу, ово је тренд и у СВЕТУjelka

Карлеуша и Наташа Беквалац бирају МИНИМАЛИСТИЧКУ ЕЛЕГАНЦИЈУ у декорисању јелке - Тихи ЛУКСУЗ обара с ногу, ово је тренд и у СВЕТУ

"Веома сам НЕОДГОВОРНА сто се тиче НЕГЕ ЛИЦА" - Каја Остојић на ОВАЈ начин смршала 10 кг, па ПРИЗНАЛА да ли је радила естетске корекцијеkaja ostojić

"Веома сам НЕОДГОВОРНА сто се тиче НЕГЕ ЛИЦА" - Каја Остојић на ОВАЈ начин смршала 10 кг, па ПРИЗНАЛА да ли је радила естетске корекције

Каријеру је започела у Аскама, а затим је водила састав по именом Викторија

Њени албуми су Спаваћеш сам, Ја верујем, Ја знам да је теби криво, Кад гужва прође. Отпевала нумеру за филм Сенке успомена. Три пута је проглашавана за певачицу године. 

По доласку у Београд, Викторија се одмах учланила у КУД Крсмановић. Чинило јој се да је то добра одскочна даска.

Када бисмо пробали да издвојимо неке од Викторијиних песама које би у домаћој антологији рок музике заузимале почасно место, тај избор свакако би изгледао овако: Арија, Баракуда, Дај, не питај, Љубав је само реч, Само терај ти по своме, Рат и мир, Ни небо ми није високо, Кажи, сестро.

Први муж јој умро од глади и хладноће на месту где је ПРОСИО

Викторија се први пут удала 1982. године за човека са којим се забављавала тек десет дана. Након више од деценије њих двоје су се развели, јер се он дрогирао, а након тога нису били ни у контакту. Тек крајем 2011. године певачица је сазнала да је њен први супруг преминуо од глади и хладноће. Због дроге је изгубио све и постао је бескућник, а његово тело је пронађено на улици где је просио.

Онда је кренуо распад система. Између маме и жене, између жене и наркотика. Изабрао је наркотике. Дан данас не знам где је. Једном су ми јавили да је мртав, ја се исплакала, кукала, а он, није се ни јављао, крио се од дугова. Када сам видела да му нема повратка, развели смо се. То је било 1993. године и од тада смо изгубили сваки контакт - открила је Викторија једном приликом.

2008. године је родила ћерку Тару којој се у потпуности посветила. Девојчицин отац је човек са ким се певачица забављала годину дана. Након порођаја, престали су да разговарају и Викторија се десет година са њим борила за старатељство над ћерком. У једној емисији је рекла да је потплатио судију и покушао да од ње направи психијатријски случај како би постао девојчицин старатељ.

У марту 2014. године певачицина ћерка се посвађала са другарицом која јој је претила скалпелом. Викторија је разговарала са заменицом директорке која је тврдила да сукоб није био озбиљан, преносе Biogradije.org.

Открила да је конзумирала наркотике

Тек у тридесет трећој сам први пут видела хероин, ову дрогу су користили музичари са којима сам снимала плочу. Видела сам да ти људи не функционишу без тога. Ја сам по том питању била права необразована сељанка, која ништа о томе није знала. Појма нисам имала да узимање дроге може да доведе до ситуације да човек умре од обичне упале плућа, од грипа, да пропада цео организам, страдају кости. Гледала сам једног пријатеља који је свој зуб извадио прстима. Хероин сам пробала из знатижеље, незнања и радозналости. После завршетка снимања, након што сам га узела, осећала сам се као да ме је савладао грип. Колеге су ми рекле да је то почетак кризе. Побегла сам убрзо на море и више никад нисам погледала то својим очима. Иглу никад нисам пробала. То сам гледала само у „Петпарачким причама - испричала је својевремо певачица.

Дан након концерта у Скопљу изгубила бебу

Јавно је говорила о догађају због којег је доживела велику трауму, наиме, она је само дан након великог концерта у Скопљу изгубила бебу.

Негде око 11 часова ја одем у тоалет и онда се десило нешто невероватно. Избацила сам плод - присетила се Викторија.

Спекулисало се пре пар година да је јуре зеленаши

Током 2017. године се спекулисало да Викторија има проблема са зеленашима и да због тога продаје стан. Она је тврдила да никоме ништа не дугује и да стан продаје јер је сувише велики за њу и ћерку.

Учешће у ријалити програмима

У септембру 2009. године Викторија је ушла на „Фарму“. Стигла је до финала и са 4,38% гласова је освојила пето место. Припала јој је награда од 5.000 евра. На путу до студија је доживела саобраћајну несрећу. Аутомобил марке „ауди А6“ у коме се возила се преврнуо и упао у реку, али она није била теже повређена. Рекла је да се на имању опустила и да су се такмичари надметали у вештинама, а не у свађама. Након ријалитија, остала је у контакту са певачицом Драгицом Радосављевић Цаканом, а повремено се чује и са другим учесницима.

2012. године Викторија је била један од учесника кулинарске емисије „Први кувар Србије“. Испала је након четири недеље. Певачица је открила да ужива када је у кухињи и да кување више воли од певања.

2017. године је започела такмичење у ријалитију „Задруга“. Људи из продукције су јој дозволили да види ћерку којој је био рођендан, а певачица је емотивно реаговала. Упознала је Тару са осталим учесницима и обећала јој је да више неће плакати и нервирати се. У „Задрузи“ је открила да је деведесетих година, након концерта у Скопљу, побацила. Такође је рекла да Тарин отац није бринуо о њима и да јој је правио проблеме упркос томе што му није тражила алиментацију.

snezana-miskovic-viktorija
снезана-мисковиц-викторија / Извор: Србија Данас

Од 40. године се бори са дискус хернијом

Од 40. године се бори са дискус хернијом па се труди да води рачуна о свом здрављу. Њена исхрана се базира на свежем воћу, поврћу и житарицама. Воли да одспава поподне, а омиљена музика јој помаже у борби против стреса.

Дискус хернија се односи на проблем дискуса који се налази између пршљенова који су наслагани један на други и заједно чине вашу кичму. Кичмени диск има облик као „крофна“ са меким унутрашњим делом и мало тврђом спољашношћу.

Крајем 2014. године певачица се повукла са сцене

Крајем 2014. године певачица се повукла са медијске сцене јер је схватила да музика којом се она бави не доноси новац. Сматра да је српско тржиште мало и да би држава требала да финансира културу.

Проблем је у нашем малом тржишту, али и у менаџменту који пласира квазимузичаре. Врте се увек исти људи и младим талентима популарност и успех нису доступни. Нисам одустала од компоновања песама и пуном паром радим за друге извођаче. Дошло је време да у Србији културу мора да финансира држава. Људи једва преживљавају и са нестрпљењем ишчекују боље дане. Ипак, највише се радују доброј песми - рекла је она једном за "Новости".