Златна правила за савршену тестенину: Само овако вам се неће лепити!
Пун погодак!
Код припреме тестенине веома је важно да се кува на правој температури. Тако је једно од најважнијих правила да вода мора прокувати јер без мехурића не можемо добити укусну пасту или шпагете.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2017/08/27/profimedia-0341484015.jpg?itok=bjnMTO5H)
Идеја за ручак: Запечене шпагете са пилетином у кремастом сосу од печурака (РЕЦЕПТ)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/117/musaka-od-sampinjona.jpg?itok=RaI9bhKL)
Брзи ручак за целу породицу: Мусака од броколија и шунке (РЕЦЕПТ)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/126/profimedia-0218503884.jpg?itok=Z6Uz9TTB)
Најздравији доручак: Ако сваког дана доручкујете ОВСЕНУ КАШУ, десиће вам се ОВЕ 4 СТВАРИ
Вода мора да проври
Разлог томе лежи у скробу који тестенина отпушта у првих неколико минута кувања. Вода мора да прокључа како се тестенина не би слепила. Да би тестенина имала места да кретање, потребан је велики лонац за кување.
Додавање уља у воду- да или не?
Кад је реч о томе треба ли додати уље у воду или не, мишљења кувара се разликују. Куварица Лидиа Бастианич каже да уље спречава тестенину да упије сос, а Гордон Ремзи тврди да се на уљу тестенина неће залепити.
Со у води је неопходна
Додавање соли у воду у којој ћете кувати тестенину омогућава бољи укус јелу.
Осим тога, слана вода од кувања тестенине је одличан додатак сосу захваљујући скробу који ће га додатно згуснути.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/2014/05/23/profimedia-0157969148.jpg?itok=RSG9zSzK)
Жарко желите да смршате али вам не полази за руком? Уз ОВАКАВ доручак ОТОПИТЕ масне наслаге!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2015/02/25/dorucak-kockica.jpg?itok=q6n_3zYn)
НЕ НА ПРАЗАН СТОМАК: Ове НАМИРНИЦЕ су веома здраве, али НИСУ добар ИЗБОР за доручак!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/120/pirinac.jpg?itok=OMSFFZNx)
ЗАГОРЕО ВАМ ЈЕ РУЧАК? Није све готово - спасите га у само два корака!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/2014/05/24/pirinac.jpg?itok=b24wVC6d)
Пилав по старом рецепту: Најздравији ручак на свету!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/323642/krompir.jpg?itok=TAU0CbhR)