Људи са алергијом на полен треба да избегавају ОВЕ НАМИРНИЦЕ - Једну конзумирамо СВАКОДНЕВНО
Храна може поспешити алергене.
Са првим данима пролећа и цветањем знамо да нас очекује неколико месеци бесконачног кијања, свраба очију, грла, алергијског кашља и цурења из носа. Ипак, постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте помогли свом имуном систему и ублажили симптоме алергије.
Ове превентивне радње ће вам помоћи да отконите добар део алергијских честица, а оне подразумевају:
- Одржавање хигијене, што значи редовно чишћење куће и одеће
- Обавезно се туширање када се вратите кући
- Испирање носа физиолошким раствором
Храна и алергија на полен
Да, постоје намирнице које ћете желети да прескочите, чак и ако их обожавате - уколико имате алергије.
Није безазлен и негативно утиче на здравље: Пословни стрес проузрокује настанак ОВОГ СИНДРОМА
Питали смо лекаре - Зашто девојчице све раније добијају МЕНСТРУАЦИЈУ, и какав утицај имају ИСХРАНА и КОЗМЕТИКА на хормоне?
У четвртак нас очекује ПОМРАЧЕЊЕ СУНЦА, а најјаче ће деловати на ОВА 3 ЗНАКА!
- Храна која је типично одговорна за појаву симптома алергије на полен укључује мали проценат орашастих плодова и семенки, свежег воћа и сировог, или недовољно куваног поврћа. Током годишњег доба када је полен у највишој концентрацији, тело почиње да се брани стварањем специфичног биљног протеина који треба да се бори против алергена. Међутим, он такође ствара нешто што се назива унакрсна реакција са поленом који долази у комбинацији са одређеном храном - наовде у ''Asthma & Allergy Associates''-u.
Воће
Одређено воће као што су диње, бобичасто и поморанџе имају способност да погоршају алергијске реакције. Ако је ово неко од ваших омиљених воћа, у најбољем је интересу вашег здравља да их макар добро оперете пре конзумирања. Можда потпуно избегавање није нужно, с тога се постарајте да воће буде добро опрано.
Поврће
Поврће које би требало да се избегава уколико имате алергију на полен су тиквице, артичоке и целер. Ако их апсолутно морате конзумирати, побрините се да их темељно скувате уместо да их једете сирове.
Млечни поизводи
Млечни производи имају тенденцију да згусну слуз која се јавља као природна реакција на алергије. Уколико користите млеко уз житарице, пробајте бадемово.
Црно вино
Према ''УСА Today'', саветује се да се унос црног вина смањи управо због проходности хистамина у дисајне путеве.