МНОГО ЈЕ ЈАЧИ ОД ЛИМУНА: Помешај ВОДУ са овим ВОЋЕМ добићеш СУПЕРЗДРАВ напитак, елиминише УПАЛЕ, добар за ПРОБАВУ
Одличан избор за јутарњи напитак..
Ананас је веома ефикасно воће уколико желите да смршате, попут лимуна детоксикује и делује дијуретички. За припрему воде од ананаса вам је потребно само да огулите пола ананаса, да га исецкате на коцкице, а затим те коцкице да ставите у бокал са литром воде и оставите да одстоји преко ноћи.
Следећег јутра, по жељи, можете да извадите комадиће ананаса и да попијете само воду. Међутим, можете и да попијете воду и да на крају поједете коцкице воћа како би се потпуно апсорбирали сви витамини и минерали у воћу.
Предности воде од ананаса
Олакшава хидратацију
Многе одрасле особе не пију довољно воде дневно (препоручује се барем 1,5 литре дневно). Дакле, мало слаткоће не може да шкоди, али може да учини да лакше посегнете за чашом воде.
Вода од ананаса здравија је алтернатива воћним соковима, газираним пићима. Осим тога, вода (са укусом) је неопходна за многе функције у телу.
Јача имунолошки систем
Воће попут ананаса пружа вредне витамине и зато је добро за имунолошки систем. На пример, 100 грама ананаса садржи 47,8 мг витамина Ц (дневна потреба за жене је приближно 95 мг) и то са само око 55 килокалорија.
Као што је горе поменуто, требало би да се поједу комадићи ананаса како би се добили сви витамини из воћа.
Смањује упалу
Ананас садржи ензим бромелаин који раздељује беланчевине. Овај активни састојак чак се екстрахује из биљке ананаса за производњу протуупалних лекова.
Бромелаин смањује отицање слузнице те смањује притисак и ублажава бол, због чега се често користи у лечењу упале синуса.
Добро је за пробаву
Осим бромелаина, ананас садржи и друге пробавне ензиме. Неколико гутљаја воде од ананаса, посебно између оброка, може да потакне пробаву и прочистити организам, захваљујући ензиму бромелаину активира се метаболизам липида, убрзава се излучивање урина и смањује задржавање воде у ткиву.
Мана воде од ананаса
Упркос многим позитивним ефектима воде од ананаса, постоји и једна мана, наиме, будући да воће природно садржи пуно киселине, прекомерна конзумација може да узрокује жгаравицу или чак пробавне проблеме код неких људи.