Мучи вас честа АНКСИОЗНОСТ? Две ствари које користите сваки дан ПОГОРШАВАЈУ стање ваше ПСИХЕ
Увођење једне навике је неопходно.
Анксиозност се може лечити на различите начине, најчешће терапијом или појединим лековима уз препоруку психијатра, а који балансирају хемијске процесе у мозгу.
Међутим, постоје и природни начини помоћу којих можете ублажити симптоме.
"Докторки сам рекла да ћу УМРЕТИ..." Српске певачице посао умало коштао ЗДРАВОГ РАЗУМА, једна се навукла на лекове
Проверите МЛАДЕЖЕ! Иако промена на кожи НИЈЕ УВЕК индикатор МЕЛАНОМА, самопровера вам можда може СПАСИТИ ЖИВОТ
Ни ВИРУСИ ни БАКТЕРИЈЕ им не могу ништа: Ови хороскопски знаци се скоро никад не РАЗБОЉЕВАЈУ, њихов имуни систем је ЧЕЛИЧАН
Повремена анксиозност је нормална појава. Међутим, многи људи са анксиозним поремећајима често имају интензиван, пренаглашен, упоран осећај забринутости и страха од свакодневних ситуација. Ова осећања анксиозности и панике ометају свакодневне активности, тешко их је контролисати, несразмерна су стварној опасности и могу трајати дуго, пишу медији.
Осим медикамената, психотерапије и других медицинских третмана, постоје и природни начини на које можете да ублажити симптоме анксиозности:
Будите физички активни
Физичка активност подстиче лучење ендорфина и сератонина – неуротрансмитера, који ублажавају осећај стреса и напетости, те побољшавају расположење, па самим тим могу смањити интензитет анксиозних поремећаја.
Искључите алкохол из употребе
Будући да алкохол може деловати попут седатива, на почетку може ублажити симптоме анксиозности. Међутим, истраживања сугеришу да дуготрајна употреба алкохола може појачати анксиозност. Хронично конзумирање алкохолних пића може нарушити равнотежу неуротрансмитера, који позитивно утичу на ментално здравље. Њихов дисбаланс појачава интензитет симптома анксиозности.
Избаците високостимулативне намирнице из исхране
Из исхране искључите високостимулативне намирнице попут оних које садрже индустријски шећер, кофеин, већу количину соли, адитиве и конзервансе. Низак ниво шећера у крви, дехидрација или хемикалије у прерађеној храни, као што су вештачке ароме, вештачке боје и конзерванси, могу изазвати промене расположења код појединих људи. Исхрана са високим садржајем шећера, соли и кофеина такође може утицати на појаву анксиозности.