ЛАГАНИ ЛЕТЊИ РУЧАК: Мусака са тиквицама - најсочније и најкремастије јело које прија баш свима (РЕЦЕПТ)
17.07.2023.
09:05
Коментари (0)
Научите да направите најбољу мусаку на свету
Потребно је:
- 1 већа тиквица
- мало соли
- 4 јаја
- 3 кашике брашна
- 3 кажике презли
- 1 кашика киселе павлаке
- 50 мл млека
- мало ренданог качкаваља
- 1/2 пилећег белог меса
- 1 мања главица црног лука
- 2 кашичица белог лука
- 1 кашичица сувог зачина
- 1 равна кашичица млевене паприке
- мало мл бибера
- уље
"СРПСКИ ТАЈЛАНД" - целодневни ужитак од 300 ДИНАРА на ЕГЗОТИЧНОМ ОСТРВУ! Од лепоте песка, воде и природе ДОСЛОВНО СТАЈЕ ДАХ
"СРПСКИ ТАЈЛАНД" - целодневни ужитак од 300 ДИНАРА на ЕГЗОТИЧНОМ ОСТРВУ! Од лепоте песка, воде и природе ДОСЛОВНО СТАЈЕ ДАХ
Далила променила боју ОЧИЈУ - ЛЕКАРИ УПОЗОРАВАЈУ! 'Sočiva у боји повећавају РИЗИК за инфекцију очију и ГУБИТАК ВИДА'
Далила променила боју ОЧИЈУ - ЛЕКАРИ УПОЗОРАВАЈУ! 'Sočiva у боји повећавају РИЗИК за инфекцију очију и ГУБИТАК ВИДА'
Припрема:
Месо исећи на крупније комаде па га ставити у блендер. Додати главицу сеченог црног лука, бели лук, зачин, паприку, бибер, 1 јаје и све изблендирати. Можете изблендирати и цело бело месо. Тиквице исећи на танке листиће посолити да одстоји 10 мин., па процедити.
Провући кроз брашно, јаја и презле и на јакој ватри и испоховати. На дно тепсије или ђувеча ставити пола тиквица па распоредити месо. Одозго покрити остатком похованих тиквица. У чинију ставити 2 јаја, умутити жицом са павлаком па додати млеко. Прелити преко мусаке и по жељи ставити мало ренданог качкаваља.