БОГАТА БАКЛАВА СА ОРАСИМА, од готових кора за дане ПОСТА: Старински рецепт за најсочнију посластицу која се БРЗО спрема
14.04.2023.
19:03
Коментари (0)
Једноставан колач који се брзо спрема
Потребно је за мању количину:
- Танке готове коре
- 300 гр мл. ораха
- 400 гр шећера
- 400 мл воде
- 1 лимун
- 2 ванилин шећера
- уље
Да ли се на ВЕЛИКУ СУБОТУ ПОСТИ или не? Правилник исхране за овај велики дан - 90 одсто Срба овде ГРЕШИ
Да ли се на ВЕЛИКУ СУБОТУ ПОСТИ или не? Правилник исхране за овај велики дан - 90 одсто Срба овде ГРЕШИ
ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК за СД о СТРАСНОЈ НЕДЕЉИ - О дувану, алкохолу и брачној постељи, НИЈЕ ПОСТ само суздржавање од јела
ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК за СД о СТРАСНОЈ НЕДЕЉИ - О дувану, алкохолу и брачној постељи, НИЈЕ ПОСТ само суздржавање од јела
Припрема:
Орахе самлети, танку кору раширити, премазати уљем па савити на пола. Поново савити на пола и премазати и опет савити и премазати. По дужини распоредити једну пуну кашику ораха и завијати у троугао као у видеу. Ређати у подмазан плех и пећи на 200 степени Ц 30 минута.
Док се баклава пече направити сируп. У шерпу сипати шећер, воду, ванилин шећер и пустити да уври и постане сируп. Пред крај убацити кругове лимуна.
Пећену врућу баклаву полако прелити са врућим сирупом. Оставити неколико сати да упије, најбоље ноћу.