ХРАНИ, ХИДРИРА И ГРЕЈЕ: Ово је НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ рецепт за белу чорбу, обавезно јело на празничној трпези
30.12.2021.
17:28
Коментари (0)
Преукусно!
На Инстаграму смо пронашли више него добар рецепт за белу чорбу, који није компликован и по упутству на видеу у прилогу могу га направити чак и домаћице почетнице.
Оваква јела требало би што чешће да се нађу на вашем менију уколико водите рачуна о исхрани, а и одличан су избор током хладних зимских дана, јер греју, хране и хидрирају у исто време.
ПРАСЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ ИЗ РЕРНЕ: Буквално САМО УСОЛИТЕ и ставите да се ПЕЧЕ, уз овај ТРИК добићете САВРШЕНО МЕСО![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/12/23/dfdsdfasfds.jpg?itok=8lZaEpdR)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/12/23/dfdsdfasfds.jpg?itok=8lZaEpdR)
ПРАСЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ ИЗ РЕРНЕ: Буквално САМО УСОЛИТЕ и ставите да се ПЕЧЕ, уз овај ТРИК добићете САВРШЕНО МЕСО
Потребно је:
- 500гр телетине
- 1 шаргарепа
- 1 кромпир
- 1/2 корена целера
- 1 црни лук
- Око 1.5л воде
- Вегета, со, бибер
- Кисела павлака
- 1 кашика брашна
- 1 жуманце
- 2 листа ловора
Поврће и месо исецкајте врло ситно. На мало уља динстајте све заједно око 15 минута. Затим додајте зачине по укусу и налијте воду. Оставите да се кува око сат времена. Уколико желите да чорба буде гушћа, направите запршку од кашике брашна и мало уља. За крај, помешајте жуманце са пуном кашиком павлаке па у танком млазу успите у чорбу.