БЕЛЕ обланде са желатином и БОМБОНАМА освајају УКУСОМ и изгледом - Заборављена посластица која се ЛАКО и брзо припрема
Колач се феноменално сече и невероватно је пенаст и укусан.
Ко не воли слатке, кремасте посластице које се брзо припремају, а још брже нестану са стола? Беле обланде са желатином и бомбонама су управо таква посластица – једноставна, али толико укусна и декоративна да ће постати хит на сваком окупљању.
Ова заборављена посластица враћа нас у детињство, а свестраност у припреми и савршен спој слатких бомбона и нежног фила чине је незаобилазним избором за све љубитеље брзе и ефектне слатке хране. Савршен је избор за сваку прилику, било да је у питању рођендан, слава или само уживање у мирним поподневним тренуцима.
Састојци:
- 3 кесице желатина,
- 400 мл воде,
- 800 г шећера,
- 200 г желе бомбона,
- 2 листа обланде.
Припрема:
3 кесице желатина потопити у 2 дл воде. Сачекати да набубри.За то време ушпиновати 800 г шећера са 2 дл воде. Непрестано мешати шећер, а када почне да ври, кувати још 5 минута, па додати отопљен желатин. Сјединити па склонити са ватре.
Врућу смесу пребацити у ванглу и мутити 10 до 15 минута, док не постане чврста и удвостручи се. Додати исецкане желе бомбоне, промешати, па нанети фил на лист обланде.