НЕМА НИШТА БОЉЕ ЗА УПАЉЕНО ГРЛО: Чај од ове биљке користи се код ПРЕХЛАДЕ, бронхитиса и упорног КАШЉА
Познат је у народној медицини!
Бели слез је изузетно лековита биљка која има бројне добробити по здравље. Ова биљка је прави дар од природе, а посебно је важан њен корен који је заправо и најлековитији део биљке. Добра ствар је што ову биљку можете гаити у башти или дворишту, као и у саксији на прозорској дасци - не захтева посебну негу.
Корен белог слеза садржи скроб, пектин, сахариде, аспарагин, бетаин, каротен, лецитин, фитостерол, минерале. Све ово омогућава биљци да буде изузетно лековита. Корен белог слеза има антиинфламаторно дејство, помаже у разређивању слузи при кашљању, има ефекат заштите, убрзава регенерацију тела. Користан је код прехладе, бронхитиса, хроничног тонзилитиса. Важно га је узимати чак и када нисте ништа болесни, јер јача имунитет.
СМРШАЛА 7 КИЛОГРАМА: Александра НА ДИЈЕТИ због ДЕЈАНА, пробала са ТАБЛЕТАМА за СВИЊЕ па се РАЗБОЛЕЛА
Ставила ПАРЧЕ ЈАГОДЕ у саксију пуну земље, а када видите ШТА је ДОБИЛА, одушевићете се, ПРОБАЈТЕ и ви (ВИДЕО)
Бели слез такође помаже у борби против проблема повезаних са гастроинтестиналним трактом. Користи се за ублажавање тегоба код гастритиса, чирева и у присуству повећане киселости желуца. Доказано је да бели слез помаже и при чишћењу организма и сјајан је за детоксикацију.
Још један бенефит за здравље јесте да корен белог слеза снижава холестерол и да може позитивно утицати на ниво шећера у крви. Користи се и за мршављење, јер регулише апетит и подстиче осећај ситости. Може се користити и за неговање тела споља, на пример у виду облога - код уједа инсеката, у присуству рана и опекотина. Помажу у отклањању болова у костима и мишићима.
Корен белог слеза се користи и у козметологији, поседује регенеративни и хидратантни ефекат на кожу, помаже у борби против иритације и сувоће. Бели слез се најчешће употребљава у виду чаја или сирупа за ублажавање кашља.
Чај је погодан о за третирање тегоба услед упале мокраћних путева, код дијареје и упале грла, а ево како се припрема:
Супену кашику исецканог корена прелијте са 200 мл предходно прокуване и охлађене воде и уз повремено мућкање оставити 30-60 минута а затим процедити. Више пута дневно попијте чај, а можете га засладити и са мало меда. Деци дајте по једну кашику млаког чаја на свака два сата.