Има НАЈЈАЧИ АНАЛГЕТСКИ ЕФЕКАТ: Чај од овог ЗАЧИНА подиже енергију, детоксикује и прекида ПРЕХЛАДУ
Побољшава циркулацију
Кајенски бибер је прави зачин за вас уколико желите да смршате. Главна предност овог љутог зачина јесте што садржи велику количину здравих супстанци као што је капсаицин. Они који су присталице природног лечења кажу да овај чај када му се додају свеж лимун и мед стимулише пробавни систем, штити од прехлада и кардиоваскуларних болести, али и помаже губитак килограма.
УГОЈИЛА СЕ! Адриана Лима више НЕ изгледа ИСТО, заборавите мршавицу, сви ГЛЕДАЈУ у њене КУКОВЕ (ФОТО)
ЕВО ЗАШТО ИМАТЕ ЛОШ ЗАДАХ: Ово СИГУРНО нисте знали - само ПАР ТРИКОВА је потребно да то ПРЕСТАНЕ!
Семе кајенског бибера
Један од најпопуларнијих зачина у азијској кухињи је кајенски бибер. У поређењу са црном или црвеном паприком, код нас се не користи тако често. Кајенски бибер има варљиво благу арому и укус који вари. Није тако тешко узгајати ову културу на својој локацији, само треба да се придржавате основних суптилности узгајања ове биљке.
Истраживања показују да се капсаицин бори против упала и сагорева масноће, а ево код којих стања још помаже:
- побољшава крвни притисак и циркулацију
- штити од срчаних тегоба
- има аналгетички ефекат
- ублажава симптоме кашља и прехладе и упале грла
- даје енергију
- поспешује раст косе
- чисти организам
Како направити чај од кајенског бибера?
Сипајте 1/4 кашичице млевеног кајенског бибера у шољу са кључалом водом. Мешајте да се бибер отопи. Исцедите сок пола лимуна и засладите кашиком меда. Покријте и оставите да одстоји неколико минута.
Да бисте појачали ефекат овог чаја, додајте састојке који имају противупална својства попут ђумбира и куркуме. Овај чај је најбоље пити полако.