Бомба ЗА ИМУНИТЕТ и регулацију КРВНОГ ПРИТИСКА: Време је да вас загреје кувано вино уз СПЕЦИЈАЛАН РЕЦЕПТ
Опште је познато да кувано вино позитивно утиче на здравље. Дјелује као течни антиоксиданс и штити срце и крвне судове.
Кувано вино, магични напитак може бити употребљен и за ублажавање симптома прехладе. Користан је и у случају успореног метаболизма као и код смањеног либида. Такође и зачинско биље које се у њега убацује игра значајну улогу у лековитости овог пића.
Наравно то не значи да често требамо пити велике количине куваног вина. Дневно није препоручљиво попити више од 3 децилитра. Ова количина је сасвим довољна за испољавање свог позитивног дејства на наш организам.
Пулмолог упозорава: Не лечите кашаљ на своју руку, ако приметите ОВО морате да се обратите лекару!
РУСИ ГА СТАЛНО ПИЈУ - ЧУДО ЈЕ ЗА ПЛУЋА: Домаћи "лек" од 4 састојка чисти бронхије од слузи и зауставља ПУШАЧКИ КАШАЉ
За шта је добро црно кувано вино
Као што смо већ напоменули, вино садржи бројне материје које позитивно утичу на читав организам, на јачање имунитета, а такође се црно кувано вино користи и као лек за прехладу. У наставку ће бити речи о томе како се грејано вино користи за прехладу.
Кувано вино за прехладу
Кувано вино је идеалан природни лек за прехладу управо зато што између осталог има и антивирусно дејство. Поред свега, вино садржи и витамин Ц, који је главни у јачању имунитета, што је веома важно за прехладу. Додатно је делотворно када се у њега дода неки зачин попут карангилића или цимета. Кувано вино за грло и кашаљ је посебно популарно током зимског периода у години јер тада вируси највише владају. У кувано вино за прехладу, грло и кашаљ можете додати и сок од лимуна како би лековито дејство било боље.
Како се кува вино ?
Вино се обично кува у комбинацији с неким зачинима као што су цимет, каранфилић, бибер, мускатни орашчић, чили, кора од наранџе, кора од лимуна, ђумбир итд.
За кување можете користити како црно, тако и бело вино. Најбоље је да за кување користите квалитетно вино, које бисте иначе пили. Као заслађивач можете користити шећер или мед. Вино се кува на тихој ватри да би се добио јачи укус зачиина. Вино треба склонити са ватре пре него што проври (отприлике на 80 степени). Грејано вино треба проедити пре конузмирања и пије се док је још топло.
Како скувати вино за прехладу ?
Рецепт за црно кувано вино за прехладу је веома једноставан као и рецепт за бело кувано вино.
Потребни су вам следећи састојци:
- 1 чаша црног вина
- 1 чаша воде
- 1 кашика меда
- Прстохват бибера
- Прстохват мускатног орашчића
- Прстохват цимета
- 4 комада каранфилића
- Кора од 1 наранџе
Припрема
Прво загрејте вино, па додајте преостале састојке и кувајте на тихој ватри. Мешавину вина и зачина склоните са ватре пре кључања, када се достигне температура од неких 80 степени и то је све.