Чувају СРЦЕ, смањују РИЗИК од ГОЈАЗНОСТИ! Ове намирнице спречавају УПАЛНЕ процесе у организму
Веома су здраве.
Како бисте спречили било какве упалне процесе у организму, битно је да се здраво храните, да пијете довојно течности, а могу вам помоћи и неке од намирница које су веома моћне у спречавању упалних процеса, обавезно их уврстите у исхрану.
Бобичасто воће
Бобичасто воће је препуно влакана, витамина и минерала. У њих спадају:
- јагоде
- боровнице
- малине
- купине
Бобице садрже антиоксидансе који се називају антоцијанини. Ова једињења имају антиинфламаторне ефекте који могу смањити ризик од упалних процеса.
Смеса од пет састојака у потпуности ЧИСТИ ЦЕВИ: Сипај је у одвод СУДОПЕРЕ, мајстор ти није потребан
ПОЛНА БОЛЕСТ!? Уколико ПРИМЕТИШ ове ПРОМЕНЕ када је реч о боји и МИРИСУ УРИНА одмах се обрати ЛЕКАРУ!
Броколи
Броколи је изузетно хранљива намирница, а истраживања су показала да је конзумирање овог поврћа повезано са смањеним ризиком од срчаних обољења. Ово може бити повезано са антиинфламаторним дејством антиоксиданата. Брокули је богата сулфорафаном, антиоксидантом који се бори против упале и смањујуе ниво цитокина који покрећу упалу.
Авокадо
Авокадо је можда једна од ретких супернамирница. Садржи калијум, магнезијум, влакна и моно-незасићене масти здраве за срце. Такође садрже каротеноиде и токофероле који су повезани са смањеним ризиком од упала.
Грожђе
Садржи антоцијанине, који смањују упале. Ово воће може чубс срце и смањује ризик од гојазности, јер детоксикује и хидрира организам, а у исто време обрезбеђује здраве шећере. Грожђе је такође један од најбољих извора ресвератрола, још једног једињења које има многе здравствене користи. За здрав живот најважније је имати избалансирану исхрану са свежим органским намирницама попут воћа и поврћа.