Многи га ДОДАЈУ У ЧАЈ, а тиме ЗАПРАВО ШКОДЕ ЗДРАВЉУ: Метали се испуштају лакше у течност...
Најбоје је конзумирати га без додатака.
Поред воде, чај је течност која се највише пије. Ипак, стручњаци упозоравају да овај напитак који углавном има позитиван ефекат на здравље може да буде и штетан за организам, у зависности од састојака које додајемо у њега.
Шећер или вестачки заслађивачи
Иако нам се то најмање допада, чај је најздравији када у њега не додамо ништа. Заслађивачи јесу бољи избор од шећера, али Америчка агенција за храну и лекове саветује да се и њихова употреба ограничи. Ако баш не можете да пијете чај који није сладак, ставите кашичицу меда.
Све већи број људи има овај проблем! Симптоми се развијају полако: ЕВО КАКО ДА ИХ ОТКРИЈЕТЕ НА ВРЕМЕ И СПРЕЧИТЕ ПОСЛЕДИЦЕ!
ПОВЕЋАВАЈУ ЛИБИДО! Ове намирнице су НАЈЈАЧИ АФРОДИЗИЈАЦИ, обавезно их уврстите у исхрану
Млеко
Многи од нас воле да додају млеко у чај, међутим поједина истраживања су показала да то и није најбоља комбинација, посебно уколико се чај пије у циљу спечавања кардиоваскуларних болести.
“Додавањем куваног крављег млека чају умањујемо његово позитивно дејство, тј. дејство које он има на опуштање крвних судова”, кажу резултати истраживања објављени у "Европском кардиоваскуларном журналу".
Лимун
Уколико волите да чај освежите лимуном, додајте га тек када извадите кесицу. Лимун снижава пХ вредност чаја, а то помаже металима да се лакше испусте у чај.