Правите ВЕЛИКУ ГРЕШКУ: Ево како да ПРИПРЕМИТЕ ЧАЈ како би вам ПОМОГАО код одређених ЗДРАВСТВЕНИХ ТЕГОБА
Ту је и препорука биљака које увек треба имати у кућној, биљној апотеци.
Навика многих људи је да пију чај само када имају неки здравствени проблем, али чињеница је да овај напитак треба да се нађе на вашем менију готово свакодневно. Приликом припреме чаја, теба водити рачуна о томе како га припремате, јер свака биљка захтева одговарајући начин припреме.
Поред тога водите рачуна када купујете чај, квалитет није исти, тако да је најбоље куповати биљке на меру, јер је су мирис и укус далеко бољи и интензивнији, док чајеви у кесицама нису једнако квалитетни.
Препроучујемо вам неколико чајева које увек треба имати.
САДА САМ ЗАДОВОЉНА, РАДУЈЕМ СЕ ДРУГОЈ ТРУДНОЋИ: Луна Ђогани проговорила о мајчинству и СВОЈОЈ СРЕЋИ
ПАЛЕНТА ДИЈЕТА КОЈА ТРАЈЕ 4 ДАНА: Килограми се топе, а ситост је загарантована (ЈЕЛОВНИК)
Зелени чај и припрема
Припрема зеленог чаја је од изузетне важности, и да би имао свој прави укус неопходно је поштовати пар одређених правила. За једну шољу чаја потребне су вам једна до две кашичице чаја, у зависности од жељене јачине напитка који спремате и/или величине шоље. Кесице чаја прелијете врућом, али не кључалом водом, идеално би било да вода има 70 – 85 степени, па пазите да не прокључа. Затим је потребно ту мешавину оставити да одстоји 3 до 4 минута, а потом кесицу/е чаја извадите и ваш напитак је спреман. Припрема зеленог чаја се разликује од припреме других чајева, због тога што зелени чај своја својства и укус показује највише уколико се припрема баш на овакав начин.
Рузмарин и припрема
Кафену кашику листа рузмарина прелити шољом (200 мл) кључале воде. Суд поклопити и оставити да стоји 15 минута. Чај процедити и пити два до три пута дневно по шољу чаја.
Лаванда и припрема
Састојци:
- 3 кашике сувих цветова лаванде;
- 1/2 л воде.
Припрема и коришћење:
- Биљку прелити врелом водом и поклопити.
- Након 5 мин процедити и засладити по укусу.
Жалфија и припрема
Унутрашња употреба: Једну кафену кашику жалфије прелити шољом (200мл) кључале воде. Суд поклопити и оставити да стоји 5 мин, процедити и засладити чај по жељи. Пити 1-2 пута дневно по шољу чаја.
За испирање: Две кафене кашике прелити шољом (200мл) кључале воде, суд поклопити И оставити да стоји 5 мин а онда процедити.
Мајчина душица и припрема
Једну кафену кашичицу хербе мајкине душице прелити шољом (200мл) кључале воде, оставити да стоји 10 минута, процедити. Пити 3 пута дневно по једну шољу чаја.
Кантарион и припрема
Једну супену кашику хербе кантариона прелити шољом (200мл) кључале воде, оставити да стоји 15 минута, процедити. Пити 3 пута дневно по једну шољу чаја пре оброка.