ЧАРОЛИЈА ПРАЗНИКА! Најлепши новогодишњи МАФИНИ: Како да направите јестиве снежне кугле! (ФОТО, РЕЦЕПТ)
Одвојите мало времена, ослободите своју креативност и направите савршене новогодишње мафине
Како нам се новогодишњи празници полако приближавају, љубитељи декорација већ су у потрази за оригиналним идејама за украсе и посластице.
Да се не бисте мучили, представљамо вам фантастичне колаче у облику снежних кугли, који ће дефинитивно бити најлепши украс сваке трпезе!
Одвојите мало времена, ослободите своју креативност и направите савршене новогодишње мафине!
ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ У НИКАД КРАЋЕМ ШОРТСУ: Показала ВИТКЕ НОГЕ и запалила мреже у изазовном стајлингу (ФОТО)
ЖЕНА УМРЛА ПОСЛЕ ОПЕРАЦИЈЕ СМАЊИВАЊА ГРУДИ У БЕОГРАДУ: Хематоми и ИНФЕКЦИЈЕ су само неки од ризика ОВАКВИХ захвата, доктори упозоравају на ЈЕДНО
Почните са "поклопцима" за снежну куглу.
Састојци: 12 листова желатина, мало ледене вода, 8 балона, штапићи за ражњиће, лепљива трака, парче стиропора и спреј за посластице (можете га направити и сами - у чисту боцу са распршивачем ставите мало биљног уља и течног лецитина у једнакој размери), преноси СугарХеро.
Припрема: У чинију са мало ледене воде стављајте један по један желатин и оставите да стоји десет минута. Након што омекшају, извадите из воде, лагано истисните вишак воде, па желатин пребаците у мањи тигањ. Додајте три кашике воде и лагано загревајте док се не растопи.
Оставите да се мало охлади, док више не буде врућ на додир. Ако вам се превише охлади и стврдне, загрејте га поново.
Док се желатин хлади, надувајте 8 балона величине калупа за мафине који имате, па их залепите на штапиће за ражњиће. Попрскајте спрејом дланове, па лагано премажите балоне рукама док уље не упије. Балони не смеју да буду сјајни и масни.
Прохлађен желатин ставите у шољицу ширине балона, а дубине да цео балон може да стане у њу. Након умочите балон у желатин, извадите, а кад престане да капље, забодите штапић у стиропор (усправно) и оставите да одстоји десетак минута. Балони су спремни онда када више нису лепљиви на додир.
Поновите умакање у желатин, али овај пут балоне оставите да одстоје 24 сата на собној температури. Све је спремно за следећи корак након што желатин на балонима постане чврст.
Да бисте одвојили куглицу од желатина од балона, изрежите га тамо где се спаја са штапићем. Балон ће се издувати, а затим га лагано извуците. Ако се одмах не одвоји, оставите га да одстоји неко време (5 - 45 минута). Отвор сваке куглице обликујте маказама, тако да буде као поклопац за мафин.
Пре стављања куглица на мафине, сваки колач премажите белим кремом по избору и поспите кокосом, како би се добио изглед снега. На сваки мафин поставите и шећерни украс у празничном духу, попут Деда Мраза, Снешка Белића, ирвасе, јелке... Шта год вам се допада, а на самом крају поставите поклопац од желатина.
Видећете, сви ће бити одушевљени!