Цео живот сте ПОГРЕШНО СПРЕМАЛИ ПИРЕ КРОМПИР и уништавали му укус: Ово је ЈЕДИНИ ПРАВИ НАЧИН
Познати кувар открива тајну...
Пире кромпир! Нема лакшег јела за припрему, сложићете се. Али упркос томе, једна ствар коју већина нас ради чини укус пиреа много горим, а да тога нисмо ни свесни. Када бисмо само ту једну ствар променили, од обичног, свакодневног јела добили бисмо праву посластицу.
Прочитајте и:
У чему је грешка? Већина нас ће га припремити овако: скуваћемо кромпир, посолити га, процедити га, додати му путер и млеко, по жељи сир или кајмак, па онда све то сјединити Е, баш због тога једемо безукусни пире, тврди британски кувар Тајлер Флоренс.
- Кромпир има врло деликатан укус. Када га скувате и процедите, па воду баците, са њом сте бацили и укус кромпира - објашњава Флоренс.
И зато, саветује Флоренс, уместо да кромпир кувамо у води, треба да га кувамо у млеку и путеру. Дакле, исецкан сиров кромпир ставимо у млеко, додамо остале млечне производе са којима иначе припремамо кромпир, и пустимо да се све то заједно скува. Само тако, каже овај кувар, нећете изгубити укус кромпира.
Шта кажете? Да ли ћете већ сутра спремити баш овакав пире кромпир, или остајете при свом?