Јело које ХИДРИРА И ХРАНИ - Идеалан ЗИМСКИ РУЧАК, прави се од поврћа, већину састојака већ имате у кухињи
Одличан начин да се загрејете!
Са доласком зиме температуре падају, а осим што је нужно да се топло облачимо и грејемо животни простор, посебно је важно и да исхрану прилагодимо временским условима и тако подржимо загревање тела. Док лети уживамо у освежавајућим салатама, смутијима, расхлађеним напицима и избегавамо дуготрајни боравак у кухињи, зими одједном пожелимо да пијуцкамо топли чај ушушкани на каучу и да поједемо чинију топле супе или потажа, пише ауторка здравих рецепата Дуња Гулин.

СРБИ СЕ ВРАЋАЈУ ИЗ ДИЈАСПОРЕ! Прогнозе нумеролога за 2023. ГОДИНУ предвиђају БУРАН период пред нама, неће бити лако

ТЕЛО ВАМ ШАЉЕ ЈАСАН СИГНАЛ - Ево шта говори стална потреба за слаткишима и пецивом
Састојци:
• 2 шоље коцкица бундеве
• 1 шоља коцкица шаргарепе
• 1 шоља коцкица корена целера
• ½ коцке супе од поврћа без додатог квасца
• 1 чен белог лука
• 2 кашике маслиновог уља
• врућа вода, према потреби
• со
• 2 кашике ситно сецканог листа першуна
Припрема:
У лонац ставите поврће, прелијте врућом водом да га прекрије, додајте пола коцке и кувајте на лаганијој ватри поклопљено док поврће не омекша. Додајте бели лук и уље и измиксирајте. Улијте још вруће воде ако је потаж превише густ. Пробајте и додатно посолите ако је потребно. Послужите посуто сецканим першуном.