ЧУДОТВОРАН ЈУТАРЊИ ЕЛИКСИР: Спречите прехладу, смршајте, ојачајте имунитет (РЕЦЕПТ)
Додавање овог моћног зачина вашој исхрани је једна од најбољих ствари које можете да учините за своје дугорочно здравље.
Нисте упознати с делотворним учинцима куркуме? Куркума је наранџасто-жути зачин из Индије, део фамилије ђумбира. Куркума је позната као снажан антиоксиданс који се бори с канцерогеним слободним радикалима, а такође је антисептик и има природно противупално дејство.
Куркума је неизбежна у индијској кухињи, али ако не једете индијску храну сваки дан, како уврстити овај зачин у своју исхрану? Једноставно! Зачините своју топлу воду с лимуном. За јаче дејство додајте прстохват цимета који има противупална својства и може стабилизовати ниво шећера у крви (што значи да ћете јести мање и осећати се дуже ситим).
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/09/02/sd_64.jpg?itok=Q8UvYb6B)
ЕСТЕТСКИ ХИРУРГ РАСКРИНКАО ГЛУМИЦЕ! Ево шта су Слобода Мићаловић и Јелисавета Орашанин радиле на себи (ФОТО)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/09/01/kaca_grujic.jpg?itok=Hp55Tmzh)
КРИСТАЛНИ ЛУСТЕР, ПОГЛЕД НА ЦЕО БЕОГРАД: Каћа Грујић показала како је опремила PENTHAUS који кошта 600.000 евра
Састојци:
1 шољица топле (не прекључале) воде; а можете користити и шољицу топлог млека по избору (бадемово, сојино или кравље), ¼ кашичице куркуме, Сок од пола лимуна, Прстихват цимета (произвољно), 1/8 кашичице меда или агавиног сирупа, кашичица кокосовог уља
Припрема: Након што загрејете воду, додајте куркуму, лимунов сок и мед, кашичицу кокосовог уља и добро промешајте. Куркума ће се наталожити на дну шоље, тако да и даље мешајте воду док пијете, и тако ћете искористити све предности куркуме. Побрините се да воду попијете док је још топла.
Додавање куркуме у своју топлу воду је јефтино, благог укуса, а делује на сваки систем у телу.
Додавање овог моћног зачина вашој исхрани је једна од најбољих ствари које можете да учините за своје дугорочно здравље.