РЕГЕНЕРИШЕ БУБРЕГЕ И ЈЕТРУ: Ова намирница ЈАЧА имунитет и КРВНУ СЛИКУ, елиминише умор, притисак и главобољу
Можете је припремити и као зимницу...
Паприка је дефинитивно најпопуларнија намирница када је реч о припреми зимнице, међутим, било би добро да поре ње на полици имате и цвекљу која је прави еликсир, пуна је витамина и минерала, одлична за крвну слику.
Цвекла обилује комплексом витамина Б, а садржи и калијум и натријум.
Ово је КЉУЧНИ КОМАД зимске сезоне! Свака жена од стила мора да га има, а ево како да нађете савршени!
ЛАЖНИ ДОКТОРИ МУ УБРИЗГАЛИ ТРИ ЛИТРА течности која повећава мишиће: Прети му губитак органа, али и живота!
Састојци:
- 5 кг цвекле
- бибер у зрну
- 1/2 л сирћета
- 1 л воде
- 75 г соли
- 125 г шећера
- пола конзерванса
Припрема:
Цвеклу опрати и ставити да се кува. Када се скува просути воду, а цвеклу оставити да се мало прохлади. Затим цвеклу ољуштити и очистити. Исећи на тање колутове. Слагати у тегле, а између додати које зрно бибера. Напуњене тегле залити течношћу која се прави на следећи начин: скувати и прохладити сирће, воду, со, шећер и конзерванс. Ставити целофан на тегле и затворити.
Сок од цвекле за крвну слику – Анемија уме да буде упорна, поготову код жена, јер менструални циклус односи доста крви из организма.
Избалансирана исхрана и унос минерала, витамина и осталих есенцијалних нутријената нужно је. Анемија доноси бројне последице са собом, као и симптоме од којих су најчешћи исцрпљеност, нерасположење, умор, вртоглавице уз низак крвни притисак и главобоље. Отежано дисање, као и брзо умарање приликом физичке активности.
Све то због тога што недостаје један веома важан минерал – гвожђе. У цвекли га има у изобиљу, те је због тога цвекла један од најбољих природних лекова за нашу крвну слику. Редовним конзумирањам сока од цвекле, крвна слика ће вам бити беспрекорна, уз, наравно, избалансирани унос других здравих намирница.
Сок од цвекле за имунитет – Цвекла је такође богата витамином Ц, као и витаминима групе Б и Е, због чега је високо на листи пожељних намирница када је наш имунитет у питању. Детоксикује организам и јача га, тако да нас грип и прехлада заобилазе у широком луку. Ко још сме да се качи са цвеклом? Сок од цвекле требало би да конзумирате током целе године, а посебно зими када је обично сезона грипа.
Сок од цвекле за јетру – Коришћење цвекле, како је поменуто, помаже да детоксикујемо организам. Заправо, организам се сам чисти, и то уз помоћ органа који томе и служе – бубрези, јетра, бешика… Али, редовним коришћењем цвекле ви тај процес само помажете. Због тога испијање сока од цвекле може да сачува здравље ваше јетре, али и бубрега… Уместо да им отежа рад, она им помаже и на тај начин их штити.