ДА ЛИ СИ ЗНАЛА: Шта зачињена храна ради твом телу?
Ниси ни слутила!
Редовно конзумирање веће количине зачињене хране може да ти пружи много здравствених користи.
Чак и ако не волиш зачињену храну, можда ћеш се предомислити када будеш прочитала која све корисна својства оваква храна има.
Због свог укуса и терапеутских својстава, зачини се користе у источним културама дуги низ година. Зачињена храна пружа ти многе предности које и савремени лекови пружају, али без нежелјених ефеката и сумњивих компоненти.
ХОЛИВУДСКИ ГУТАЉ: Познате даме предлажу здраве КОКТЕЛЕ које ћете обожавати!
Ово су предности зачињене хране:
1. Смањује телесну тежину
Ако конзумираш оброке са зачинским додацима смањујеш сву потребу за сланом, слатком и масном храном. Познато је да оваква храна помаже и при бржем варењу.
2. Продужава животни век
Недавна истраживања Кинеске академије медицинских наука показала су да ако свакодневно конзумираш зачињену храну имаш 14% мањи ризик од смртног исхода услед неких болести, него они који конзумирају зачињену храну једном неделјно.
ЦВЕКЛА: Лечи анемију, потенцију код мушкараца, спречава развој ћелија рака!
3. Спречава преједање
Зачињена храна те чини ситом и због тога се нећеш прејести. Једна студија је показала да лјуди који су појели зачињено предјело, не поједу много од ручка или вечере. Зачињена храна помаже ти у смањењу уноса хране.
4. Регулише хормон глади
Хормон који је одговоран за осећај глади је и једини кривац зашто једеш све више и више. Зачињена храна ће умањити утицај овог хормона. Заједно са конзумирањем зачињене хране, укусна вечера ће додатно помоћи да се осећаш испуњено и задоволјно.
5. Ублажава запалјенске процесе
Зачињена храна може да смањи упалу у телу, као резултат високих фенолних материја које садржи. Ова супстанца смањује опасност од отока, физичког бола и болести.