Делује АНТИВИРУСНО и АНТИУПАЛНО: Направите СОК којИ ОПОРАВЉА цео организам, требаће вам ови састојци
Веома је здрав и освежава!
Јаму је традиционални индонезијски лековити напитак од корења, биља, цвећа, кора и зачина. Једна од његових једноставнијих верзија има све више поклоника међу виртуелном wellness заједницом, јер, осим што је укусан, има противупална, антиоксидативна антивирусна и антибактеријска својства, пише Магда Дежђек.
Испробајте сами - ево рецепта!
СНИЖЕНИ И ПОВЕЋАНИ МОНОЦИТИ: Ево шта значе ови параметри и шта морате да УРАДИТЕ у овом случају
ИДЕАЛНЕ ЗА ДОРУЧАК! Направите погачице по рецепту из бакине кухиње, замирисаће цела кућа! (ВИДЕО)
Састојци:
- 1 шољица свеже куркуме, очишћене и исецкане
- ½ шољице свежег ђумбира, очишћеног и исецканог
- 4 шоље воде
- ½ шољице меда
- ¼ шољице свеже цеђеног сока од 2–3 лимете
Припрема:
У блендер додајте куркуму, ђумбир и воду. Блендирајте док се састојци равномерно не помешају. Улијте смесу у лонац, па кувајте на средње јакој ватри. Кад прокува, смањите ватру тако да напитак лагано крчка око 15 минута. Склоните лонац са ватре, па напитак зачините медом и соком од лимете. Промешајте па процедите кроз сито. Сипајте у теглу и чувајте у фрижидеру. Напитак можете пити топао, на собној температури или расхлађен коцкицама леда.