Скроз ДИЈЕТАЛНА ПИТА: Омиљено пециво НЕМА КОРЕ, припрема се у ЈЕДНОЈ ПОСУДИ, а ово је ГЛАВНИ САСТОЈАК
Идеална за доручак или вечеру!
Ако немате идеју шта да спремите за доручак, а желите да смршате и поједете нешто укусно, имамо рецепт за вас. Од овсених пахуљица углавном се припремају каше - и нутриционисти за доручак препоручују овсену кашу или омлет. Сада вам доносимо комбинацију од ове две намирнице која ће вас одушевити. Можете је јести за вечеру и спремити нешто на брзину за целу породицу.
Ово је брза пита у којој су главни састојак овсене пахуљице, а посебну арому дају јој празилук и сир. Осим што је укусна, сјајна је и за све који бирају вегетаријански начин исхране. Добићете здрав доручак или вечеру, без пуно калорија.
ПРОВЕРЕНО ПОУЗДАНО: Ово је 8 трикова који ће вам природно СНИЗИТИ ХОЛЕСТЕРОЛ У КРВИ!
Сипај ову СМЕСУ у ВЕШ МАШИНУ и укључи је празну на 90 СТЕПЕНИ, одушевиће те ЕФЕКАТ прања након овога
Брза пита од овсених пахуљица, сира и празилука
Састојци:
- 1 чаша овсених пахуљица
- 1 чаша млека
- 1 већи празилук или 2 мања
- 2 јаја
- 3 кашике мрвљеног или фета сира
- уље
- морска со
Припрема:
Овсене пахуљице потопите у млеку и оставите да одстоје око 10 минута. Оперите и очистите празилук, па га исецкајте на ситне колутове. У смесу од млека и овсених пахуљица додајте 2 умућена јајета и све добро промешајте. Затим додајте празилук и сир, па поново промешајте да се сједини, посолите са мало морске соли.
Тигањ подмажите биљним уљем, па у њега изручите смесу равномерно, као да правите палачинку. Поклопите тигањ и оставите да с епече око 5 до 7 минута на средњој ватри. Важно је да претходно укључите ринглу да се загреје. Када је дно запечено, пажљиво окрените на другу страну да се и она запече око 5 до 7 минута. Изручите на тајнир и послужите. Савршено се слаже уз шољу јогурта и кисело млеко.