ДИЖЕ ИЗ МРТВИХ: Да знате колико је ГРАШАК ДОБАР јели бисте га стално! Најбољи избор за РУЧАК!
Одличан!
Можда сте као дете мрзели грашак али можда је ипак ваша мама знала нешто више о овом малом поврћу и због тога вас је терала да га једете. Грашак је богат витаминима, минералима и има висок садржај протеина и влакана.
ПОГРЕШНО ГА КОРИСТИТЕ: Јабуково СИРЋЕ помаже да смршате, али само ако га овако УПОТРЕБИТЕ!
У ствари, грашак садржи готово све неопходне минерале и витамине. Можда ћете се изненадити када сазнате да једна шоља грашка има 8,5 грама протеина, што је више него двоструко више протеина од кашике путера од кикирикија. Шољица куваног грашка такође има 9 грама влакана, чиме вам помаже да се осећате сито.
НЕРВИРА ВАС АЛЕРГИЈА? Када чујете како може да вам САЧУВА ЖИВОТ, мање ћете се стресирати!
Одличан је антиоксидант
Заједно са високим нивоом хранљивих материја, грашак је изузетно богат протеинима, што га чини једним од најбољих биљних извора протеина. Високи нивои протеина нуде бројне предности. Протеин помаже у побољшању мишићне снаге и здравља костију и игра значајну улогу у одржавању здраве тежине помажући у контроли апетита.
ДЕВОЈКА ЈЕ ОСТАЛА БЕЗ ТРЕПАВИЦА! Да ли сте и ви у ОПАСНОСТИ?
Грашак такође има висок садржај влакана, што такође помаже у контроли апетита. Осим тога, грашак је богат и фенолним једињењима, који су природни антиоксиданти који штите организам од болести попут рака и других запаљенских болести.
За здравље срца и крвних судова
Постоје бројни разлози због којих грашак може помоћи у одржавању здравља срца: један од њих је велика количина влакана. Показало се да храна богата влакнима побољшава ниво липида у серуму, као и да смањује крвни притисак и упалу. Садржај минерала у грашку, укључујући калијум, магнезијум и калцијум, такође подржава здрави крвни притисак. Осим тога, грашак садржи витамин Ц, каротеоноиде и флавоноле који такође подржавају здравље срца.
АКНЕ И БУБУЉИЦЕ НИСУ САМО ЕСТЕТСКИ ПРОБЛЕМ: Они упозоравају на угроженост ОВИХ ОРГАНА!
Одличан за пробаву
Висок садржај влакана у грашку је велика предност за здравље пробавног система. Влакна помажу у одржавању раста здравих бактерија у вашим цревима, што заузврат помаже да се смањи размножавање лоших бактерија.
Регулише ниво шећера у крви
Због високог нивоа протеина и влакана у грашку, они могу играти значајну улогу у посредовању гликемијског одговора организма. Храна богата влакнима успорава апсорпцију угљених хидрата, што значи споро, стабилније повећање шећера у крви, уместо наглог скока.
САМО ДЕСЕТ ДАНА: Немојте пити ништа сем ВОДЕ и десиће се ОВО! Одушевићете се!
Протеин је важан за стабилизацију нивоа шећера у крви, посебно за оне са дијабетесом типа 2. Грашак такође садржи витамине А, Д, Ц и К, као имагнезијум, који су се показали корисним у регулисању шећера у крви и подржавању здравог нивоа шећера у крви. Поред одржавања здравог нивоа шећера у крви, грашак има низак гликемијски индекс.