ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: 3 разлога да ШТО ВИШЕ пијете топлу чоколаду ове зиме!
Укусна, а здрава.
Топла чоколада не само да загрева тело, већ и подиже расположење, а такође доноси користи вашем здрављу. Топла чоколада датира из старих времена када су је називали "пићем богова", а такође се користила и за различите ритуале.
СВАКА ЖЕНА ТРЕБА ДА ИМА ОВУ БИЉКУ У КУЋИ: Заборавићете на нередовне циклусе, цисте и миоме!
Садржи минерале
У топлој чоколади постоје калијум и калцијум, који су веома корисни за кожу и кости. Такође ово пиће садржи пуно магнезијума и гвожђа, захваљујући којем се наше тело "пуни" енергијом и снагом. Интересантно је да топла чоколада садржи мање шећера него у чврстом облику.
УВЕК ФИТ И ЗДРАВЕ: Када је најбоље јести одређену врсту ХРАНЕ?
Антиоксиданти
Топла чоколада такође садржи антиоксиданте. У чоколади има два пута више антиоксиданата него у црвеном вину.
СВИ ЋЕТЕ ГА ОБОЖАВАТИ: Новогодишњи колач од поморанџе и чоколаде! (РЕЦЕПТ)
Хормон среће
Многи ће се сложити да након шоље топле чоколаде, њихово расположење постаје много боље. Чињеница је да пиће садржи триптофан и фенилетиламин, захваљујући којима се производи "хормон среће" - ендорфин. Плус, магнезијум у саставу чоколаде помаже у савладавању стреса и нормализацији емотивног стања.
Интересантно је да се у неким земљама Европе и Америке топла чоколада сматра пићем које се добија из растворљивог какао праха помешаног са млеком, док се у другима, посебно у Швајцарској и Белгији - напитак припрема од отопљених коцкица чоколаде којима се такође додаје млеко па чак и зачини и други састојци.