ДОДАЈТЕ ИХ У МУСЛИ: Ово ВОЋЕ је најбољи ИЗБОР за ДОРУЧАК, хидрира и пуно је неопходних ВИТАМИНА
Нећете погрешити!
Уколико сте размишљали које воће је прави избор за доручак, дајемо вам неколико предлога. Воће које ће вас за почетак хидрирати, подићи ниво енергије, разбудити и уз то је пуно витамина.
Брескве
Многи витамини, посебно витамин А, налази се у бресквама. Показало се да ово воће добро утиче на квалитет коже, што је посебно важно у летњем периоду. Не морате их користити само у воћној салати, већ направите оригиналну варијанту капрезе салате. Брескве и парадајз исеците на тање комаде, па додајте свежу моцарелу, листове босиљка, со, балзамико сирће, и екстрадевичанско маслиново уље.
ПОГУБНО ЈЕ ЗА ЈЕТРУ И КРВ, а конзумирамо је свакодневно! Обратите ПАЖЊУ на ДЕКЛАРАЦИЈУ производа
ПРОПАДАЛЕ СУ ОД КАМЕНЦА: Намазала СЛАВИНЕ овом намирницом, заблистале као нове, а ЧИСТИ И ФИЛТЕРЕ
Лубеница
Ништа не евоцира на лето као комадићи хладне свеже хрскаво-слатке лубенице. Она има 11 грама угљених хидрата по шољи, и пуна је воде, што је посебно здраво. Како бисте је окусили на нешто другачији начин, очишћене комадиће лубенице поспите измрвљеним фета сиром, листићима менте, сољу, бибером, и маслиновим уљем.
Диња
Због тога што у себи садржи бета каротен и витамин Ц, диња треба што чешће да буде ваш избор. Посебно је важно да је конзумирате приликом излагања сунцу и високим температурама. Као освежавајућу посластицу предлажемо вам да половину диње очистите, а затим напуните грчким јогуртом, малинама, боровницама, сушеним гоџи бобицама и медом.
Малине
Истраживања су показала да су малине, због присуства калијума, изврсне у борби против разних болести. Али, ако желите да будете „неваљали”, направите варијанту мохито коктела. Поред белог рума, сока лимете и листова менте, додајте згњечене малине, просеко и сируп од агаве. Будите без бриге, ниједно од ова два алкохолна пића немају високу калоријску вредност. Уосталом, шта је лето без доброг коктела?
Боровнице
Ово слатко воће је пуно антиоксиданса, а уз то поседује веома мало угљених хидрата. На пример, пола шоље боровница у себи садржи само 10 грама угљених хидрата. Можете их јести саме, за ужину; убаците их у мусли за доручак; а испробајте их и у салати за ручак или вечеру. За дотичну салату помешајте листове зелене салате, комадиће краставца, сирове бадеме, и наравно боровнице, па прелијте једноставним дресингом.Купине
Зато што имају магнезијум и обиље влакана, конзумирање купина лечи ране и регенерише кожу. Пробајте следећи рецепт. Изгњечите купине са мало смеђег шећера, убаците их у шерпицу заједно са кашичицом рена, соком лимуна, исецканим першуном, сољу, бибеом, и уљем од семена грожђа. Када се сос згусне, прелијте га преко меса, најбоље је дивљачи.