ДОРУЧАК за успешан почетак дана: Слани брускети од ЈАГОДА! (РЕЦЕПТ)
Лако и укусно.
Слатке, црвене и сочне јагоде, ових су дана у фокусу свих гурмана током припремања сезонских деликатеса. Јагоде су толико укусне да их можемо јести и саме, али постоји низ дивних рецепата које би заиста било штета пропустити. Неочекивано, али сасвим укусно мешање сира и сочних јагода чини овај рецепт идеалним и брзим предјелом!
НИЈЕ ВРЕМЕ ЗА СТРЕС И ТУГУ: Корисни савети како да прихватите чињеницу да се ОДМОР ЗАВРШИО!
Састојци:
- 10 јагода, исецканих на два једнака дела
- 60 г свежег крем сира
- 50 г горгонзоле
- 1 кашичица природног заслађивача или шећера
- зрнасти baguette,isečen на кришке
- прстохват лука
- прстохват бибера
- 1 дл маслиновог уља
- 1 дл воде (по потреби)
Припрема:
У посуду ставите исечене јагоде, поспите кашичицом заслађивача и оставите да стоји кратко.
У другој посуди варјачом измешајте свежи крем сир и горгонзолу. Додајте воду, ако је потребно, поспите бибером и луком те мешајте док не добијете густу смесу.
Ивана Селаков открила КАКВА је у трудноћи: Вереник је за ОВО стално опомиње! (ВИДЕО)
На ватри или у пећници загрејте багет и намажите кришке хлеба маслиновим уљем. На кришку стављајте 1 кашичицу сира и размажите. На сир додајте исцеђене кришке јагода, поспите луком(по жељи) и послужите.