НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ: Ево где треба држати СОК да би био ЗДРАВИЈИ
Хранљиве материје се лакше апсорбују.
Научници су открили да тело може да апсорбује много више антиоксиданата из сока поморанџе када се воће одледи, него када се пије свеж или пастеризован сок.
ШАЋИРИЈЕВА ПРОВОКАЦИЈА НИЈЕ УСПЕЛА: Митровић у само две реченице спустио Сајџију (ФОТО)
Када се природан сок поморанџе заледи а затим одледи, хранљиве материје ђуса се раздвајају на ситније честице.
Ова ствар коју СВИ КОРИСТИМО у кухињи може довести до озбиљног ТРОВАЊА ХРАНОМ
Ови делови, под називом каротеноиди, претварају се у витамин А, имају антиупално дејство и јачају имуни систем. Сматра се и да могу да спрече болести срца.
Научници са Универзитета у Севиљи су испитивали како залеђивање или пастеризовање сока од поморанџе делује на антиоксиданте. Они сматрају да залеђивање, које се спроводи у индустрији хране како би се повећала трајност намирнице, повећава здравље сока.
УКУСНА И ЛЕКОВИТА: Храни организам ВИТАМИНИМА - неизбежна у САЛАТАМА овог лета
Истраживачи се надају да ће своју теорију тестирати ван лабораторије. Студија се фокусира на оно што научници зову биоприхватљивост антиоксиданаса - односно њихову могућност апсорбовања из хране у крв, путем црева.