Ово је тајна савршено скуваног зрна: Уз ЈЕДАН ТРИК пиринач вам више никада неће бити гњецав
Могим домаћицама ово представља проблем.
Позната америчка куварица и писац кувара Данијел Сентони открива своје тајне за савршено скуван пиринач у новој књизи "Пржени пиринач: 50 начина како одушевити светски најдражом житарицом". Она тврди да је најчешће коришћена метода кувања у размери 2:1 погрешна и то је разлог зашто многим домаћицама пиринач буде прекуван.
Каже да су и на паковањима пиринча често погрешна упутства јер се саветује додавање превелике количине воде па пиринач буде кашаст.
Хороскоп за среду је спреман : БЛИЗАНЦЕ очекује пад имунитета, ЛАВОВИ ће имати проблеме, а ОВО очекује ШКОРПИЈЕ
Погледајте БАЈКОВИТУ ВЕНЧАНИЦУ Слобине Јелене: Лепа млада се ухватила за СТОМАЧИЋ, па открила да је ТРУДНА?
Њима НЕ СМЕТА љубавни троугао: Ова 3 хороскопска знака често улазе у везу са ЗАУЗЕТИМ особама
Колико воде треба сипати?
"Открила сам да је размера воде и пиринча 1:1 савршена уз мали додатак, ако се у обзир узме испаравање воде. Пиринач неће бити слепљен после кувања", каже Данијел и додаје да количина воде која се додаје ван те размере зависи од тога колико дуго је потребно пиринач кувати и свака домаћица би то требало да процени сама.
По њеном искуству, бели пиринач се скува брзо па је довољно 3/4 шољице воде на размеру 1:1. На пример, ако кувате шољицу пиринча, тада додајете 1 и 3/4 шољице воде.
Смеђем пиринчу треба дупло више времена да се скува па је важно додати више воде предвиђене за испаравање. Њена препорука је додавање једне до 1 и 1/4 шољице воде на сразмеру 1:1. Дакле, на шољицу смеђег пиринча додати 2 до 2 и 1/4 шољице воде.
Треба ли пиринач прати?
Многе домаћице имају ову дилему. Данијел саветује испирање како би се уклонио сувишни скроб који ће учинити да се скуван пиринач слепи. Не треба претеривати и очекивати да то треба радити све док вода не буде бистра. Довољно је неколико испирања како би се уклонио највећи део скроба.