ФАНТАСТИЧНА СЛАТКА МИЂИМУРСКА ПИТА НА БАКИН НАЧИН: Ова посластица је постала ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ! Пробајте је и ви (ВИДЕО)
Феноменални рецепт за све љубитеље слатког
Потребно је:
- Плех 35x25
- 500 г танких кора
- 100 г млевених ораха
- 100 г мака
- 100 г рогача
- 300 г ренданих јабука
- сок од пола лимуна
- 100 мл уља
- цимет и ванила
- сок пола лимуна
- шећер
- млеко
- 1 јаје
- 100 г павлаке киселе и жуманаце
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/06/27/palacinke.jpg?itok=G4_tlAjd)
ПАЛАЧИНКЕ ПРЕЛИВЕНЕ ОРАСИМА ОБОЖАВАЋЕ СВАКИ СЛАДОКУСАЦ: Засладите се изврсном посластицом уз поподневну кафу (РЕЦЕПТ)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/06/21/kolacodvisanjaa.jpg?itok=3qZ6CNZr)
ОСВЕЖАВАЈУЋИ КОЛАЧ СА ВИШЊАМА ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Сочан десерт у којем ће уживати цела породица (РЕЦЕПТ)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/06/19/sd_54.jpg?itok=eT00Jjgc)
НАЈБРЖИ КОЛАЧ СА РОГАЧЕМ: Мраморни слаткиш на брзину за све љубитеље чоколаде (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Орах засладити по жељи, додавати вруће млеко док не добијете густину да може да се маже.
У мак додати шећер по жељи, вруће млеко и умућено беланце.
У рогач иде шећер и млеко, у јабуке иде 50 г сувог грожђа, цимет сок од пола лимуна и шећер ванилин шећер. У сир иде жуманце (по жељи).
Плех подмазати па ређати коре једну преко друге и премазивати их уљем. Прво иду јабуке, коре, рогач, 3 коре премазане уљем, затим, преко тога, сир па 3 коре, затим мак па 3 коре, и као последњи слој додати орахе. Затворити са 3 коре.
Пећи на 180 степени Ц 30 мин. Извадити и премазати павлаком и 1 жуманцем. Вратити и пећи још 30 минута на 180 степени Ц. Покрити крпом и сачекати да се охлади. Посути прах шећером и ванилом.
Уживајте!
БОНУС ВИДЕО: САУНА, БАЗЕН И ГАРДЕРОБЕР КАО СТАН: Погледајте унутрашњост нове луксузне куће Јелене Карлеуше