Ове ТРИ намирнице које уносимо сваки дан НАЈВИШЕ ГОЈЕ: Нутриционисти саветују да их ХИТНО избацимо из исхране
"Треба јести намирнице које садрже биљна влакна, бета глукане, целулозу и пектин."
Правилна исхрана првенствено је важна због доброг здравља. Нутриционисти тврде да је кључно да једемо праве намирнице, у правој количини у право време.
СВИ СМО ПОМЕРИЛИ САТ УНАПРЕД: Да ли знате како се одражава на ЗДРАВЉЕ летње рачунање времена?
НЕДЕЉНИ ХОРОСКОП ОД 27. МАРТА ДО 2. АПРИЛА: Спремите се за ТУРБУЛЕНЦИЈЕ и непланирани ТРОШАК
То значи следеће: Четири до пет оброка на дан (доручак, ручак, вечера и једна до две ужине), али је јако важно и да избегавамо намирнице које лоше утичу на организам, а притом и гоје.
Чипс
Грицкалице, слане и слатке, највише доприносе гојењу! Пуне су масти које се претварају у шећере, а потом у сало. Имају високу калоријску вредност, а не стварају осећај ситости. Чипс је направљен од три једноставна састојка: исецканог кромпира, уља и соли. Пун је масноћа и рафинисаних угљених хидрата. Доказано је да чипс јако пуно гоји, зато је боље да пробате са здравијом алтернативом: ситно насецкајте кромпир, додајте маслиново уље, мало морске соили и бибера и запеците у рерни на 200 степени.
Сокови
Када пијемо сок, имамо утисак да ништа нисмо згрешили с озбиром на то да нисмо јели, али зашећерени сокови можда и највише гоје. Не садрже никакве хранљиве састојке, само "празне" калорије. Осим што гоје, повећавају ризик и од дијабетеса.
Прерађене намирнице
Сухомеснати производи и кобасице јесу примамљивог укуса, али треба јести намирнице које садрже биљна влакна, бета глукане, целулозу и пектин. Најздравије би било да у хамбругер додате авокадо уместо сланине, да пицу направите са поврћем, а сендвич са хумусом.