ГРЕЈЕ ТЕЛО И ЧУВА СРЦЕ: Кувано вино је ЛЕК ПРОТИВ ГРИПА И ПРЕХЛАДЕ, а има утицај и на КРВНИ ПРИТИСАК
Опште је познато да кувано вино позитивно утиче на здравље.
Да кувано вино прија, али и лечи није непознаница. Делује као течни антиоксиданс, па штити срце и крвне судове. Уз то спречава упалне процесе у телу, а позитиван утицај има и на повишен крвни притисак.
Овај магични напитак може бити употребљен и за ублажавање симптома прехладе. Користан је и у случају успореног метаболизма као и код смањеног либида. Такође и зачинско биље које се у њега убацује игра значајну улогу у лековитости овог пића.
ДОКЛЕ ЋЕ ЖЕНЕ ДА БУДУ СЛУГЕ И КУВАРИЦЕ: Милица Кон отворено говори о БОРБИ СА ТУМОРОМ, са којим се недавно суочила
Сушење веша у стану УГРОЖАВА ЗДРАВЉЕ: Посебно је ОПАСНО за ове ДВЕ ГРУПЕ ЉУДИ
Нека ваш избор и ове зиме и јесни буде кувано вино као лек за прехладу у грлобољу. Додајте у њега и пар штанглица чоколаде за још потпунији ефекат. Згодан трик зар не? Овај топли зимски напитак греје и душу и тело, попијте га пред спавање. Једна шоља биће довољна. Не само што ћете се заштити од вируса већ ћете поправити крвну слику. А уједно и опустити уморне мишиће и нерве после напорног дана. А зачини које сте додали деловаће на ваш организам антибактеријски и антифугално.
Чак и уколико нисте прехлађени наша топла препорука је уживање уз ове предивне лековите ароме. Прочитајте одговор на то како се правилно кува вино као лек и још много тога.
Добро и за спољну употребу
Кувано вино као лек се мозе користити и за спољну употребу код проблема са кожом… За овај рецепт потребно вам је 200 грама сушених листова бијке петровца и литар вина. Прокувајте осушене листове у вину око пет минута. Процедите и оставите нека се охлади. Добијена течност се користи за испирање рана, за бубуљице, али и за испирање чирева.
Како се прави кувано вино за прехладу?
За основни рецепт за кувано вино припрема је једноставна. Своди се на то да: Скувате чашу вина са чашом воде, све зашећерите и убаците зачине. За зачињавање се најчешће користе каранфилиц, клинчић и цимет. Добар избор је и ђумбир, који ће вашем топлом напитку дати посебну арому. На крају можете ставити и мало лимуна, ради витамина Ц и јачег дејства на имунитет.