Осећате ЈАК БОЛ у желуцу? Најбољи ПРИРОДНИ ЛЕКОВИ против ХЕЛИКОБАКТЕРИЈЕ: Ове намирнице ЛЕЧЕ желудац!
Ово за последицу може имати запаљење желуца, значајно повишено лучење желудачне киселине, појаву чира на желуцу или дванаестопалачном цреву.
Хеликобактерија изазива инфекцију, која у већини случајева не доводи до појава симптома болести или се јавља благи гастритис и осећај надутости у стомаку.
Међутим, код одређеног процента заражених, тек сваког десетог оболелог, сложена и динамична реакција домаћина на ову патогену бактерију покреће развој болести.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/09/02/profimedia-0313498729_1_0.jpg?itok=POomjcQa)
ВЕЛИКИ АСТРО ЗА АВГУСТ 2021: Венера улази у знак Ваге, а ево ШТА се спрема свим хороскопским знацима!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/07/28/screenshot_from_2021-07-28_21-01-22.jpg?itok=T2XYGSEZ)
Тек након ТРАГИЧНЕ СМРТИ мајке, јавност је САЗНАЛА да је Реља Поповић син ВЕЛИКЕ ИКОНЕ српске културе (ФОТО)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/07/31/screenshot_from_2021-07-23_12-18-18.jpg?itok=bqFwXu3W)
ПОВУЧЕНА ПРОФЕСОРКА: Истина о жени са којом ће се венчати Мики Ђуричић пред улазак у "Задругу 5"
Ово за последицу може имати запаљење желуца, значајно повишено лучење желудачне киселине, појаву чира на желуцу или дванаестопалачном цреву.
Правилна исхрана
Једна од основних ствари за елиминацију хеликобактерије из организма је правилна и редукована исхрана и промена животних навика. Потребно је у приближно исто време доручковати, ручати и вечерати. Размак између оброка не би требало да буде мањи од 3 сата , а идеално је око 4 сата. У исхрани строго избегавати газиране напитке, алкохол, нарочито бела вина, кафу, слаткише и шећере, рафинисану, поховану, пржену и јако зачињену храну. Уместо кафе конзумирати зелени или црни чај.
Против појачаног лучења киселине, минимално пола сата пре доручка попити незаслађени чај од камилице, семена лана, мајчине душице, жалфије, коприве, боквице. Строго избегавати дувански дим јер стимулише лучење желудачне киселине. Конзумирати интегрални двопек, овас и јечам.
Размак између оброка не би требало да буде мањи од 3 сата , а идеално је око 4 сата.
Избегавати свеж, бели, пшенични, кукурузни хлеб. Интегрални или црвени пиринач се препоручују за ручак до 15х у комбинацији са грилованим поврћем или немасном рибом.
Супе или чорбе и кувана јела не зачињавати јаким зачинима који у себи садрже адитиве и појачиваче укуса. Храну не запржавати. Од млечних производа препоручује се кисело млеко, млади сир и понекад путер. Кравље млеко се забрањује. Махунарке се могу конзумирати у виду пиреа, али у принципу бити опрезан и ограничено их уносити.