УНИШТАВАЈУ КОЖУ: Ове намирнице УБРЗАВАЈУ процес СТАРЕЊА, избегавај их, посебно НАКОН четрдесете
Исхрана треба да се базира на што више свежег воћа и поврћа...
Постоје намирнице које су веома лоше за кожу и током година би их требало избегавати. Како бисте своју кожу заштитили требали бисте већ у тридесетима да поченете да водите рачуна о намирницама које свакодневно конзумирате. Пржена, прерађена храна и намирнице пуне шећера једноставно нису добра опција и не штеде кожу. Направите да тако кажемо себи залихе за неке године када ниво колагена који доприноси еластичности, опада.
Уместо ове прерађене хране бирајте свеже воће и поврће, орашасте плодове и јела која нису прошла кроз процес индустријске прераде.
Пржена храна
У процесу пржења хране емитује се пуно штетних материја. Ове супстанце не само да изазивају рак, већ и убрзавају процес старења ћелија у телесним ткивима.
Осим тога, она лако доводи до прекомерне тежине и гојазности. Вишак масног ткива може утицати на метаболизам и хормоналне процесе, оштетити ткива и рад органа, а самим тим и убрзати процес старења.
ИСТРАЖИВАЊЕ ОТКРИВА: Жене које су радиле ОВО имају најмање сексуалних проблема
ХОРОР У ВРТИЋУ! ДЕТЕ добило ХИПОТЕРМИЈУ након што су га изоловали у ПРОСТОРИЈУ БЕЗ ГРЕЈАЊА, ово је РАЗЛОГ
Сокови
Студија у Великој Британији показала је да редовно конзумирање шећера не само да повећава обим струка, већ узрокује и прерано старење. Еластична влакна коже се разграђују, појављују се боре и флеке, што посебно утиче на старији изглед.
Исхрана са високим садржајем шећера може да успори и мождане активности, оштети памћење и изазове деменцију.
Конзервирана храна
Иако је једноставна за употребу, током прераде се користи много штетних адитива, соли или шећера. Дуготрајна употреба конзервиране хране није само врло штетна за здравље, већ и убрзава дегенерацију и старење свих ткива.
Производи од прерађеног меса
Прерађени месни производи са високим садржајем соли оштећују слузокожу желуца, повећавају оптерећење бубрега, крвни притисак, штете свим органима нашег тела и на крају убрзавају процес старења.
Грицкалице
Грицкалице садрже велики прценат масти и свих лоших храњивих елемената које ни мало нису корисне за наше здравље. У њиховој прозвидњи се користи велии број адитива који, као што смо већ навели лоше утичу на организам и изазивају брже стрење.