ХРСКАВЕ И СОЧНЕ: Феноменалне домаће баклаве, директно из БАКИНЕ КУХИЊЕ! (РЕЦЕПТ)
Преукусно...
Баклаве су једне од оних посластица које или обожавате или никако не волите. Због специфичне слаткоће, нису баш за свакога, али смо сигурни да ће они прави љубитељи бити одушевљени овим рецептом:
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/05/31/farmerke.jpg?itok=R2XmTayG)
Ставила је фармерке у ФРИЖИДЕР: Овај трик ће ти драстично ОЛАКШАТИ живот! (ВИДЕО)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/05/31/obrve-n.jpg?itok=-mRHn02A)
Депилирала је обрве воском, па моментално ЗАЖАЛИЛА! Десило јој се нешто чега се СВЕ ДЕВОЈКЕ ПЛАШЕ! (ВИДЕО)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/10/25/profimedia-0498996215.jpg?itok=XU7dhzKD)
ПОЗНАТИ ПСИХОЛОГ МИХАИЛ ЛАБКОВСКИ ИСТИЧЕ: Све ОСТВАРЕНЕ ЖЕНЕ поседују ових 10 особина!
Потребно је:
- 200 гр плазма кекса млевеног
- 100 гр мл. ораха
- 100 гр сувог грожђа
- 3 јаја
- 50 мл уља
- 3 кашике шећера
- танке коре паковање
- 1 лимун
- мало уља за премазивање кора
За прелив:
- 600 гр шећера
- 300 мл воде
- 2 ванилин шећера
Припрема:
Шећер ставити да се кува са кришкама лимуна и ванилин шећером и да се згусне, па га прохладити. У чинију додати кекс и млевене орахе. Јаја умутити са шећером, додати кекс, уље и мл. орахе. Све изједначити. Раширити кору (морају бити танке), мало је премазати уљем, па је покрити другом и трећом кором, које такође треба премазати мало уљем. У дну стављати фил кекса и ораха, па увити у ролницу.
Исећи оштрим ножем на ролнице. Пећи на 200 степени, да лепо порумени. Прелити хладним сирупом, онако врућу. Оставити да упије и охлади се.
Кликом на линк ОВДЕ можете видети поступак прављења. Пријатно...